Cvetković: Rešili smo da odemo u Hrvatsku

Selektor Srbije Jovica Cvetković zadovoljan je igrom svoje ekipe posle pobede nas Rumunijom u četvrtom kolu kvalifikacija za EP u Hrvatskoj.

SMIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto/RSS
Foto/RSS

'Orlovi' su priredili su pravo uživanje publici u Kragujevcu i došli do novih bodova protiv Rumunije 27:22:

"Želeo bih da čestitam Rumunima na fer igri u oba meča. Ovo je psihološki bila izuzetno teška utakmica za nas. Pritisak je sada bio na našoj strani. Igrali smo kod kuće, a posle poraza od Belorusije, bilo je problematično kako ćemo sve izneti. Uspeli smo. Vetar u leđa su nam bili golmani. Ponosan sam na ono što su moji momci uradili, kako su igrali i kako su se zalagali. Idemo dalje. Rešili smo da odemo u Hrvatsku i učinićemo sve u narednim utakmicama".

Kapiten reprezentacije Srbije Žarko Šešum rekao je da je cilj reprezentacije plasman u Hrvatsku.

"Presrećan sam zbog pobede. Za neke velike analize i nema vremena. Već sutra ujutru krećemo u svoje klubove. Najvažniji su bodovi. Bilo je uspona i padova u igri. Pre svega, dobro smo stajali u odbrani, a Cupara je imao svoj dan. Nametnuli smo svoj tempo. Najbitniji su bodovi. Imamo cilj, a to je plasman u Hrvatsku".

Ćavi Paskval, selekor reprezentacije Rumunije čestitao je Srbiji i posebno pohvalio golmana naše selekcije.

"Želeo bih da čestitam reprezentaciji Srbije na pobedi. Imali smo problema na startu, a kada smo stabilizovali igru, Cupara je bio nepremostiva prepreka - neverovatan. Idemo dalje. Želimo da osvojimo dva boda u narednom meču".

Mariuš Sadovek, desni bek reprezentacije Rumunije je istakao da će se njegova ekipa boriti za plasman u Hrvatskoj.

"Čestitke Srbiji, bila je bolja. Igrala je veoma dobro u napadu. Naš najveći problem bila je realizacija sa šest metara gde se isprečio Cupara i to je glavni razlog poraza. Izgubili smo ovde, ali imamo još dva meča i želimo da se plasiramo u Hrvatsku".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.