'Orlovi' pobedili Rumuniju, korak bliži Hrvatskoj

Rukometaši Srbije pobedili su reprezentaciju Rumunije u Kragujevcu, u meču četvrtog kola kvalifikacija za EP u Hrvatskoj–27:22. Rezultat: 0:0.

SMIzvor: B92
Podeli
Starsport
Starsport

Tabela:
1.Srbija 4 3 0 1 114:112 6
2.Belorusija 4 2 1 1 118:103 5
3.Rumunija 4 2 0 2 98:96 4
4.Poljska 4 0 1 3 105:124 1

’Orlovi’ su od samog starta bili bolji protivnici i posle prvog dela igre imali prednost od tri gola – 16:13.

U nastavku meča, Rumuni su uspeli da se rezultatski približe i smanje razliku na jedan gol, ali su izabranici Jovica Cvetkovića napravili seriju od 4:0 i do samog kraja meča nisu ispuštali stečenu prednost i zasluženo slavili.

U ekipi Srbije istakao se sjajni golman Vladimir Cupara koji je nekoliko puta zaustavljao napade gostujućeg tima.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Darko Đukić sa pet pogodaka, a pratio ga je Petar Đorđić sa četiri, dok su Petar Nenadić, Žarko Šešum i Nemanja Zelenović sa po tri gola.

Reprezentaciju Rumunije su predvodili Andrea Mihalčea i Čike Onjejekve sa po četiri pogodaka.

Srbija posle četiri odigrana meča nalazi na čelu tabele sa šest osvojenih bodova, a Belorusija je posle remija sa Poljskom na drugom mestu.

’Olrovi’ poslednja dva meča igraju 14. i 18. juna protiv Poljske u Nišu i Belorusije u Minsku.

Tok meča:

Prvi napad Srbija nije iskoristila, Nenadić je pogodio prečku, da bi već u narednom Marković pogodio za vođstvo ’Orlova’.

Rumuni su izjednačili iz penala, da bi u narednom napadau golman Milić odbranio zicer protivničkog igrača.

Svoju golgetersku seriju nastavio je Dobrivoje Marković za 5:3. Imala je priliku da povede Srbije iz penala, ali je golman bio uspešniji.

Majstorski treći gol za Đukića i za 7:6 posle deset minuta igre. Golman Cupara odbranio je penal i nije dozvolio Rumunima da dođu do izjednačenja, da bi Srbi iskoristili naredni napad i povećali prednost - 8:6.

Dosta prostora ostavljeno je na krilu što su nai momci uspeli da iskoriste golom Gavrića za tri gola prednsosti (9:6).

Posle zatraženog tajm-auta gostujućeg trenera, srpski rukometaši su nastavili sa serijom relazovanihnapada i stekli prednosto od četiri gola viška -11:7.

I sa dva igrača više Rumini nisu uspeli da daju gol sjajnom Cupari koji je imao dve fantastične odbrane. Posle 20 minuta igre gosti su smanjili prednost, ali Nenadić vraća prednost od četiri gola - 12:8.

Starsport
Starsport

Period ’Orlova’, ponovo je sjajni Cupara odbranio šut Rumuna, da bi Nemanja Ilić upisao svoj prvi gol, a u narednomn napadu sjajne posle sjajne akcije Nenadića i Đukića Srbija ima najubedljiviju prednost - 14:8.

Dominacija se ’Orlova’ nastavljena je u nastavku igre, ali su Rumini uspeli da smanje prednost i Srbija vodi posle prvih pola sata igre 16:13.

Na startu drugog dela gosti su smanjili raziluku na gol zaostatka, ali ’Orlovi’ prave seriju od 4:0 za novo ubedljivo vođstvo u Kragujevcu – 20:15.

Potpuna dominacija nastavljena je u nastavku za naubedljiviju prednost do sada - "plus" šest (23:17).

Rumuni su uspeli sa igračem manje da postignu pogodak i smanje prednost 'Orlova'. Neverovatni Cupara ponovo je branio zicere, a Nenadić je nastavio s gogleterskom serijom za nastavka serije domaćina.

Četiri minuta do kraja naši rukometaši su imali šest golova prednosti, što je do kraja bilo teško da se stigne i reprezentacija Srbije zasluženo je slavila u "Jezeru" - 27:22.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.