RSS: Cvetković i Obradović selektori Srbije

Upravni odbor RSS jednoglasno je imenovao Jovicu Cvetkovića za selektora muške, a Ljubomira Obradovića na mesto selektora ženske reprezentacije.

SMIzvor: B92, Tanjug
Podeli

Cvetković, koji je 2007. godine bio prvi selektor Srbije, je i započeo sa seniorskim timom kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj u januaru 2018. godine.

Sa njim na klupi, srpski rukometaši osvojili su osmo mesto na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj 2009. godine. U trenerskoj karijeri osvajao je šampionske titule sa Crvenom zvezdom, makedonskim Metalurgom i banjalučkim Borcem.

Obradović na kormilo ženske selekcije dolazi umesto Dragice Đurić.

On je je jedan od najvećih trenerskih uspeha napravio sa juniorima Jugoslavije osvojivši zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2000.godine.

Osvajao je šampionske titule sa Crvenom zvezdom i makedonskim Vardarom, a posle niza od šest titula na klupi portugalskog Porta, obavljao je i funkciju selektora reprezentacije Crne Gore sa kojom se plasirao na Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2016. godine.

Ostali kandidati za selektore bili su Nedeljko Vučković (muškarci), Radan Rovčanin, Nenad Kraljevski, Šandor Rac, Časlav Dinčić i Bratislav Obućina (žene).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.