Kup: Zvezda preko Partizana do završnog turnira

Rukometaši Crvene zvezde savladali su Partizan u revanš meču četvrtfinala Kupa Srbije – 30:27 (13:12) i plasirali se na završni turnir.

ĐNIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Kup Srbije – četvrtfinale:
Crvena zvezda – Partizan 30:27 (13:12)

Beograd. Dvorana: „Šumice“. Gledalaca: 350. Sudije: Boričić i Marković (Beograd). Sedmerci: Crvena zvezda 1 (1), Partizan 4 (3). Isključenja: Crvena zvezda 10, Partizan 16 minuta. Crveni kartoni: Crvena zvezda 1
Crvena zvezda: Šotić 1, Pavlović 1, Mošić 3, Ćorović, Prodanović, Andrejević 1, Gačević, Ljubojević 5, Ljubenović, Šćepanović, Zlatanović, Matičić 8 (1), D.Babić 3, Kljajić 1, Leovac, A.Babić 7. Trener: Nenad Peruničić
Partizan: Jovanović, Jokić 5, Živković 3, Stojanović, Radivojević 3, Milenković 3, Milutinović 1, Tasić, Pižurica 1 Trnavac (4 odbrane), Stevanović 7, Mićić 2, Ivanović 2, Glendža, Radović, Perović. Trener: Nenad Maksić

Nakon tri godine pauze, 'crveno-beli' će se ponovo boriti za trofej Kupa Srbije.

U revanš meču u "Šumicama" ekipa Nenada Peruničića je treći put u četiri duela ove sezone savladala 'crno-bele' i izborila polufinale.

Najefikasniji je bio Viktor Matičić sa 8 golova.

Prvo poluvreme je bilo dosta čvrsto na obe strane, Crvena zvezda je imala konstatnu prednost, ali nije uspevala da rezultatski "odlepi" od protivnika i da sa većom razlikom uđe u nastavak meča. Maksimalna prednost 'crveno-belih' je iznosila tri gola, 10:7 u 22. minutu meča golom kapitena Dejana Babića. Ekipa Partizana je uspela da do kraja poluvremena golom Mićića dođe do aktivnog rezultata, 13:12.

U istom ritmu se nastavilo i drugo poluvreme, Partizan je uspeo da serijom 3:0 stigne do prednosti u 36.minutu, 15:16. 'Crveno-beli' su uzvratili istom merom, i do ulaska u poslednjih 10 minuta meča videli smo gol za gol i promenu prednosti. U tom periodu Leovac i Pižurica su zaradili isključenje, a Dušan Andrejević je dobio crveni karton. Zvezda je prelomila utakmicu sa dve brze serije od tri i četiri vezana gola, zahvaljujući Aleksandru Babiću. Pred ulazak u poslednji minut rezultat je bio 30:25, da bi Partizan uspeo samo da ublaži kapitulaciju.

Viktor Matičić najefikasniji sa 8 golova, Aleksandar Babić je postigao 7, od kojih je 6 bilo u drugom poluvremenu, tri kada se lomio rezultat. Stevanović se sa 7 golova istakao u redovima gostiju.

Završni turnir Kupa na programu je 8. i 9.juna.

Vojvodina je u Novom Sadu pobedila Spartak sa 23:18, ali nije nadoknadila ogroman minus iz prve utakmice u Subotici (35:23).

Eliminisan je i prošlogodišnji osvajač Kupa Metaloplastika. Šapčani su na svom terenu savladali Dinamo sa 30:24, međutim, predusan je bio prvi duel u Pančevu koji je pripao domaćinu 42:28.

Sloga je u prvoj utakmici pobedila Belu Palanku sa 30:27.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.