Hrvatskoj i Italiji zlato u rukometu na pesku

Muška reprezentacija Hrvatske i italijanska ženska ekipa osvojili su prvo mesto na turniru u rukometu na pesku koji je održan ovog vikenda u Novom Sadu.

Izvor: B92, Beta
Podeli

Kako se navodi u saopštenju, drugo mesto u konkurenciji muškaraca zauzela je ekipa Salgotarjan Strandepitok iz Madjarske, dok je njihov nacionalni tim osvojio bronzu.

U konkurenciji rukometašica srebro su osvojile Agenta grls iz Madjarske, a treće mesto Kontesa grls iz Hrvatske.

Turnir ; je 10. godinu uzastopno organizovao Gradski rukometni savez Novi Sad. Ove godine okupile su se najbolje rukometašice i rukometaši na pesku iz Italije, Madjarske, Rusije, Rumunije, Hrvatske i Srbije.

Cilj turnira je promocija i popularizacija rukometa na pesku kod dece, omladine, trenera i ostalih rukometnih radnika, kao olimpijske discipline koja se nalazi na programu Olimpijskih igara za mlade.

Prvi put u istoriji ove godine održan je turnir za mladje kategorije, a treneri su imali priliku da saznaju nešto više o trenažnom procesu u rukometu na pesku na predavanjima koja su održali selektor ženske italijanske reprezentacije Tamaš Neukum i direktor italijanskog državnog tima Marko Trespidi, koji je i prvi čovek EHF za velika takmičenja u rukometu na pesku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.