Perić: Šansa za mlađe u Dohi

Selektor rukometaša Srbije Dejan Perić rekao je da će predstojeći prijateljski turnir u Dohi iskoristiti da pruži šansu mladjim igračima.

Izvor: B92, Beta Antartik
Podeli

Srpski rukometaši će u subotu, 27. decembra igrati protiv domaćina Katara, dok će se dan kasnije sastati sa Rusijom.

"Očekuje nas jedan zaista lep turnir u Dohi. Ovo je prilika da se mladji igrači pokažu u reprezentaciji. Nadam se da ćemo dobro raditi, postići rezultate i da ćemo na dostojan način prikazati reprezentaciju", rekao je Perić na okupljanju reprezentativaca.

Reprezentativac Nemanja Zelenović kazao je da mu je čast što je pozvan u nacionalni tim.

"Čast je i odgovornost biti pozvan i igrati za reprezentaciju. Mislim da će ovaj kombinovan sastav poslužiti našem selektoru da proveri mlade snage i da vidi na koga može da računa u budućnosti. Nadam se da ćemo svi zajedno, motivisani, ostvariti pobede na turniru koji sledi", kazao je Zelenović.

Perić je za predstojeći turnir pozvao:

Golmane: Dejan Milosavljev (Jugović) i Darko Arsić (Metaloplastika).
Krila: Nemanja Ilić (Tuluz), Filip Marjanović (Vojvodina), Strahinja Stanković (Vojvodina) i Darko DJukić (Metalurg)/
Pivotmeni: Ivan Popović (Partizan) i Mijajlo Marsenić (Metalurg).
Bekovi: Nemanja Mladenović (Rostok), Nemanja Beloš (Jugović), Davor Čutura (Kangas), Nemanja Zelenović (Visla), Aleksandar Radovanović (Radnički), Ilija Abutović (Vardar) i Stevan Sretenović (Partizan).

Srbija će sledeću zvaničnu utakmicu igrati tek u aprilu, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a pre toga će se u januaru sastati sa Hrvatskom u prijateljskom susretu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.