- Roland Garros 2017 -

Đoković posle dosta oscilacija do II kola

Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pobedom nad Marselom Granoljersom sa 6:3, 6:4, 6:2.

A. Kovačević
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Srbin je opet odigrao sa dosta oscilacija, svaki od tri seta je otvarao brejkom, ali je suviše lako dozvoljavao Špancu da mu brzo uzvrati i vrati se u igru.

Posebno je zabrinjavajući bio treći set u kojem je od osam gemova viđeno čak šest brejkova i još nekoliko propuštenih šansi na obe strane.

Najvažnije po Đokovića je da je slavio sa maksimalnim rezultatom, četvrti put u nizu nije dozvolio Granoljersu da osvoji nijedan set, te napravio važan korak na startu odbrane Rolan Garosa.

Đokovića u narednom kolu očekuje duel Žoaom Souzom, koji je posle preokreta savladao Janka Tipsarevića i sprečio srpski derbi u Parizu.

Tok meča:

Foto: Getty images
Foto: Getty images

Povezane vesti:
* Souza preokrenuo protiv Tipsarevića za meč sa Đokovićem
* Souza psovao pa pretio prekidom meča sa Jankom! (VIDEO)
* Troicki spasao 17 brejk lopti u nizu za 3-0!
* Jankovićeva ispala od 105. na svetu!
* Jelena: Ne razmišljam o penziji, ali više nema žara

Đoković na savršen način otvara meč, za manje od dva minuta osvaja prvi gem bez izgubljenog poena na svoj servis. Srbin nastavlja u istom ritmu i odličnim riternom pritiska Španca, koji pravi nekoliko grešaka, pa stiže do prve brejk šanse.

Ne koristi je naš teniser, ali pogađa liniju za novu šansu koju ovaj put pretvara u 2:0. Međutim, nije kapitalizovao ovaj brejk, dozvolio je Granoljersu da mu parira na servisu, a Španac ne propušta šansu koja mu se ukazala pa vraća servise u egal.

Tu nije bio kraj brejkovima, Đoković je i dalje odlično riternirao pa u četvrtom gemu stiže do nove dve brejk prilike, Granoljers dobrim servisom spasava prvu, a onda Srbin dobija smečom fantastičan poen posle razmene od 38 udaraca za osmeh na Agasijevom licu (3:1).

Ovaj put Srbin ne pravi kiks posle brejk, a sigurnim servisom ga pretvara u 4:1 i stiže na dva koraka od prvog seta. Granoljers osvaja naredni gem, a potom propušta šansu za novi ribrejk, što prelama set.

Đoković se nije forsirao u gemu rivala, nakon čega suverenim servisom bez izgubljenog poena stiže do 6:3 na Filip Šatrijeru.

Foto: EPA/TATYANA ZENKOVICH
Foto: EPA/TATYANA ZENKOVICH

Srbin nastavlja u odličnom ritmu pa i na startu drugog seta pravi brejk, koji za razliku od prvog odmah kapitalizuje u 2:0. Usledio je najbolji servis gem Granoljersa na meču i smanjenje rezultata.

Đoković nije oscilirao kao što je znao prethodnih nedelja, pa u petom gemu preuzima inicijativu na servis rivala i pravi novi brejk za 4:1.

Međutim, Španac se ne predaje posle dva izgubljena servisa, odmah napada Đokovića i vraća jedan brejk za 4:3, nakon čega Đoković rutinski osvaja servis gem i stiže na poen od 2-0 (5:3).

Bio je Granoljers na mukama u narednom gemu, Đoković je lako osvajao gemove na njegov servis i odmah stigao do 40:0 i tri brejk lopte za set, ali ih ne koristi.

Usledila je još neizvesnija borba, tokom desetominutne borbe Đoković propušta još čak pet brejk šansi, da bi na kraju Španac preokrenuo ovaj maratonski gem i opstao u setu (5:4).

Ipak, bez previše problema Đoković osvaja naredni servis gem i posle skoro sat vremena borbe stiže do 6:4 u drugom setu.

Foto: EPA/TATYANA ZENKOVICH
Foto: EPA/TATYANA ZENKOVICH

Srbin nastavlja po "tradicija" da set otvara brejkom, ali nikako da taj brejk odmah kapitalizuje već opet dozvoljava Špancu da vrati svoj servis.

Međutim, ni Granoljers se nije istakao na svom servisu, Đoković sjajno parira rivalu, te posle duge borbe stiže do nove brejk prilike, i odmah je koristi za novu prednost u setu (2:1).

Ovaj put drugi reket sveta usleva da kapitalizuje brejk, iako je opet Španac imao dve šanse da odmah uzvrati, čime možda osvaja možda i preloni gem u meču jer odmaj još jednom oduzima servis Granoljersu i stiže do velikih 4:1.

Set je nastavljen u maniru velikog broja ženskih duela, igralo se skoro pa brejk za brejkom, Španac vraća još jedan i smanjuje na 4:2, ali Đoković uzvraća šestim u sedam gemova za 5:2 i dolazi do šanse da servira za meč.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 19 sledeca idi na stranu