- Roland Garros 2017 -

Lajović eliminisan u prvom kolu Rolan Garosa

Srpski igrač Dušan Lajović poražen je u prvom kolu Rolan Garosa od Tomaža Belučija sa 6:4, 5:7, 4:6, 4:6.

PT
Podeli
Getty Images
Getty Images

Lajović je tako slabu formu iz prolećnog dela turnira preneo i na drugi Grend slem u sezoni.

U prvom međusobnom susretu Beluči je slavio tri sata i četiri minuta igre i u drugoj rundi sastaće se sa Lukasom Pujom koji je u pet setova pobedio Žilijena Benetoa.

Lajović je odlično krenuo i u prvom servis gemu Brazilca, uspeo je da dođe do brejk. Odličnom igrom srpski teniser uspeo je da spasi brejk loptu u dođe do prednosti od 4:1.

Međutim, tada je usledio manji pad srpskog tenisera, koji je dozvolio da Beluči izjednači na 4:4. Ipak, tada je Duci uspeo da dobije dva gema zaredom i da osvoji prvi set.

U drugom setu usledio je pad koncentracije srpskog tenisera, što je Brazilac iskoristio da prvi dođe do brejka, 3:1. Do kraja seta, Lajović je uspeo da vrati brejk i da poravna rezultat na 5:5. Ali, kada je trebao da povede sa 6:5, usledio je novi brejk Belučija, a potom i gem, pa je 59. igrač planete došao do 1:1 u setovima.

U naredna dva seta viđena je poprilično ujednačena igra sa dosta više brejkova na obe strane. Međutim u oba seta Tomaž Beluči je uspeo da napravi korak više u odnosu na srppkog tenisera i da treći i četvrti set dobije sa 6:4, 6:4.

Getty Images
Getty Images

Duci je odlično otvorio meč i već u prvom servis gemu Brazilca uspeo da dođe do brejka. Usledila su dva laka gema na obe strane, a u petom Lajović se susreo sa brejk loptom na svoj servis.

Međutim, odličnom igrom 79. igrač sveta spasao je brejk-loptu i došao do prednosti od 4:1. Sve do devetog gema igralo se ujednačeno, a onda je Beluči uspeo da napravi brejk i da dođe do rezultata 5:4.

Ipak, to nije omelo Lajovića koji je uspeo da drugi put na meču oduzme servis gem Brazilcu, pa je tako srpski igrač osvojio prvi set na meču, 6:4.

Drugi set nije dobro počeo za srpskog tenisera s obizrom da je Brazilac uspeo da napravi rani brejk, 2:1. U narednom gemu Beluči je lako potvrdio odezi servis i bez izgbubljenog poena poveo sa 3:1.

Mogao je Lajović da ponovo izgubi servis gem, međutim, sprečio je iskusnog Brazilca da povede sa velikih 4:1. Smirenom igrom Duci dobija gem i smanjuje na 3:2.

U naredna dva gema nije bilo uzbuđenja, teniseri su sigurno čuvali svoje servise, a rezultat je glasio 4:3 za Belučija. Takođe, igrači su nastavili sa istim ritmom osmom i devetom gemu, ali zato Lajović pri rezultatu 5:4 za Brazilca diže nivo igre i uspeva da napravi brejk.

Duci je došao do dve brejk lopte i odmah je prvu uspeo da iskoristi, čime je sprečio Belučija da dođe izjednačenja u setovima, 5:5.

Međutim, dobru igru iz prethodnog gema Lajović nije uspeo da prenese u naredni, pošto je Beluči ponovo uspeo da oduzme servis srpskom teniseru. Brazilac nije dopustio sebi da ponovo loše odservira u odlučujem gemu, pa je tako došao do izjednačenja u setovima, 7:5.

Getty Images
Getty Images

Početak trećeg seta odlikovao se ujednačenom igrom a teniseri su bez problema čuvali svoje servise u uvodna četiri gema, 2:2.

Ipak, već u narednom gemu Duci je igubio gem, pa je Beluči poveo sa 3:2 i imao servis. Pedesetdeveti igrač planete sigurno igrom uspeo je da potvrdi gem i povede sa 4:2.

U naredna dva gema nije bilo većih promena, a pri rezultatu 5:3, Beluči je imao dve set lopte. Međutim, Duci je uspeo da spasi brejk i set lopte i dobije gem, 5:4. Odlučujući gem trećeg seta dobro je krenuo za Brazilca, koji je imao tri uzastopne set lopte.

Odličnom igrom Lajović je uspeo da dođe do izjednačenja, ali je to sve bilo od srpskog igrača koji je tako izgubio i treći set.

Početak četvrtog seta prošao je dosta turbulentno, pošto su teniseri u uvodna dva gema razmenili po brejk, 1:1. Ovakav start nije se nastavio, s obzirom da su teniseri u naredna tri gema čvrsto čuvali svoje servis gemove.

Pri rezultatu 3:2 za Brazilca, srpski tenise odservirao je loše, što je 59. igrač planete iskoristio da dođe do veoma važnog brejka prednosti, 4:2. Uspeo je Duci da dobije naredni gem i smanji na 4:3, a potom i da napravi veliki pritisak na servis gem Belučija. Nije iskoristio prve dve brejk lopte, ali zato jeste treću za ponovno izjednačenje 4:4.

Međutim, ponovo je došlo do brejka na Srbinov servis, koji je Beluči iskoristio i dobio naredna dva gema, što znači i meč, 6:4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 19 sledeca idi na stranu