Ana: Stvorila sam sebi pritisak, bila sam u grču

Ana Ivanović kaže posle poraza od Jeline Svitoline (6:4, 6:4) u trećem kolu Rolan Garosa da se nije dobro nameštala na udarce i da je forhend nije slušao.

Komentari 54
Getty Images
Getty Images

“Mislim da sam imala dosta šansi u celom meču, čak i u drugom setu kada sam se vratila sa 4:1, ali u odlučujućim trenucima forhend mi je popustio. Dosta sam grešaka pravila, nisam nikako uspevala da udaram sa dovoljno snage i spina kao u prethodnim mečevima. To mi je otežalo posao“, rekla je Ivanovićeva.

Do ovog meča Ana je dobila svih sedam okršaja sa Ukrajinkom.

“Teško mi pada poraz, pogotovo što ona nije toliko dobro igrala u prvom setu, i ona je grešila, ali nisam uspevala da odigram kako sam želela kada je bilo potrebno“, kaže Ana i dodaje:

“Kretanje je glavni uzrok grešaka, malo i nervoza jer sam mnogo želela pobedu, a znala sam da imam dobar skor sa njom. Često se to dešava kada mnogo želim pobedu, budem u grču i previše se opteretim. Nisam se dobro nameštala na udarce, nisam bila slobodna i opuštena, stvorila sam sebi pritisak jer sam dobro igrala u poslednjih nekoliko mečeva i zaista sam razočarana rezultatom“.

U meču je viđeno čak 12 brejkova, što je mnogo i za ženski tenis.

“Bili su teški uslovi, loptica nije išla, i ona je dosta grešila na servisu, ali ponavljam, nisam iskoristila šanse i to je odlučilo“.

Ana se sada seli na travu, jedini pripremni turnir pred Vimbldon biće joj u Majorki.

prethodna strana 1 / 16 sledeca idi na stranu