Troicki: Krivo mi je zbog Ducija, Simon mi ne odgovara

Viktor Troicki izjavio je da mu je žao što je Dušan Lajović morao da preda meč, ali da je srećan zbog plasmana u treće kolo.

SO |
Komentari 14
Getty Images
Getty Images

“Obojica smo stegnuto počeli meč, nije bio baš najbolji tenis. On je bio ofanzivniji i u nekoliko navrata je pogađao dobro – posle sam malo došao sebi, ali zaista sam katastrofalno servirao ceo meč, nisam dobijao lake poene tim udarcom. Kada mi ne ide prvi servis, ni u igri se ne osećam najbolje“, rekao je Troicki.

“Posle gubitka prvog seta pritisak je nestao – jesam malo osećao ulogu favorita, još i to što igram prvi put sa Ducijem, nisam bio opušten, ali posle sam krenuo da igram bolje i agresivnije. Drugi set sam zasluženo dobio, a u trećem se već videlo da nešto nije u redu s njim i krivo mi je zbog toga“, dodao je Viktor.

Sledeći protivnik Troickom biće Žil Simon, koji je u pet setova savladao Gvida Pelju. Viktor je izgubio svih šest mečeva od Francuza i objasnio je zašto mu je neugodan.

“Stiže sve, može da trči beskonačno – čak i kada igraš agresivno, moraš da ga dokusuriš, što meni do sada nije uspevalo. Čak i kada sam igrao dobro, nisam ni set uzimao, recimo u finalima u Bangkoku i Sidneju tri seta sam izgubio u taj brejku. Tako je – ima igrača koji mi odgovaraju i koji mi ne odgovaraju. On je u prvoj kategoriji, čak je i sa Noletom imao teških mečeva, sad u Australiji, i prošle godine... Moram da budem pametan jer je i on takav, uz to i agresivan“.

Viktorov najbolji rezultat u Parizu jeste osmina finala – 2011. i 2013. godine.

prethodna strana 1 / 11 sledeca idi na stranu