Novi triler i preokret, Endi igrao 10 setova u 3 dana

Drugi teniser sveta Endi Mari plasirao se u treće kolo, pošto je i u drugom meču na Rolan Garosu morao da igra pet setova.

ĐN |
Komentari 115
Photo by Julian Finney/Getty Images
Photo by Julian Finney/Getty Images

Mari je protiv anonimnog Francuza Matijasa Burga slavio posle preokreta sa 6:2, 2:6, 4:6, 6:2, 6:3, posle skoro 3 sata i 40 minuta.

Britanac je dan ranije morao da nadoknađuje 0-2 protiv Radeka Štepaneka, a sada je bio još bliži porazu jer je Burg u nekim trenucima igrao nestvarno.

Ipak, preživeo je i uspeo da obezbedi meč sa Ivom Karlovićem, koji je u meču dana eliminisao Džordana Tompsona.

22-godišnji francuski igrač dobio je ’vajld kartu’ za drugi Gren slem sezone čime je dobio priliku da odigra prvi meč na ATP turu. Do sada je nastupao samo na čelendžerima i fjučersima, kao i u kvalifikacijama za turnire, ali nije imao sreće.

U prvom kolu eliminisao je Đordija Samper-Montanu maksimalnim rezultatom, a posle izgubljenog prvog seta u duelu sa Britancem, činilo se da je njegovoj bajci kraj. Endi je igrao odlično od samog početka, diktirao ritam poena i u četvrtom gemu napravio brejk za 3:1.

Photo by Julian Finney/Getty Images
Photo by Julian Finney/Getty Images

Nije dozvoljavao rivalu nikakve šanse da ga ugrozi i u finišu mu još jednom oduzeo servis za osvajanje prvog seta – 6:2.

Međutim, u tom trenutku kao je duh Novaka Đokovića ušao u trenutno 164. igrača na ATP listi. Fantastično je reagovao kada je Endi poveo sa 2:0 u drugom setu, vezao šest gemova i izjednačio na 1-1. Nije previše forsirao, udarci mu nisu toliko razorni, ali ih je fantastično plasirao i svakim sledećim dodatno otvarao teren.

S druge strane, šampion iz Rima se unervozio i počeo više da greši, Burg je počeo sve više da ga izaziva drop šotovima. Produžio je seriju brejkom na startu trećeg seta i uspeo da ga sačuva do kraja za 2-1. Pogodio je nekoliko neverovatnih skraćenih loptica, da bi vinerom iz bekhenda osvojio i drugi set.

Imao je nekoliko šansi da možda ostvari i odlučujuću prednost – propustio je tri šanse da napravi brejk već u prvom gemu i to ga je koštalo. Britanski igrač iskoristio je svoju prvu u četvrtom gemu, potom i u osmom i još jednom izborio odlučujući set. Očekivano, brzo je otišao na 5:1, rival je vratio jedan brejk, ali je Mari uspeo da završi posao posle skoro 3 sata i 40 minuta.

prethodna strana 1 / 11 sledeca idi na stranu