Lajović predao Troickom pre četvrtog seta

Viktor Troicki izašao je kao pobednik iz srpskog derbija na Rolan Garosu, pošto mu je Dušan Lajović predao meč posle trećeg seta.

AK |
Komentari 34
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Lajović je dobio prvi set u taj brejku, Viktor je preokrenuo, ali je slabije rangiranog srpskog igrača povreda omela da nastavi - 6:7 (4), 6:3, 6:0.

Dušan je mnogo bolje otvorio meč – napravio je brejk, sprečio Troickog da se vrati i imao prednost sve do finiša prvog dela igre.

Viktor je uspeo da neutrališe brejk manjka, ali je Duci bio bolji u taj brejku.

Tada je najavljena velika borba jer je Troicki krenuo agresivno od početka drugog seta. U drugom gemu je propustio, ali u četvrtom nije i oduzeo je servis velikom prijatelju. Sačuvao je brejk do kraja seta, a onda i iskoristio loše fizičko stanje Lajovića i sa ’nulom’ dobio i treći.

Slabije rangirani srpski igrač dobio je grčeve u nogama i bio primoran da se povuče pre početka četvrtog seta.

Trenutno 24. igrač na ATP listi, u trećem kolu RG će igrati sa boljim iz duela u kojem se 16. nosilac Žil Simon sastaje sa Argentincem Gvidom Peljom.

Tok meča:

Foto: Getty images
Foto: Getty images

Lajović je osvojio prvi gem iako je Troicki agresivnom igrom imao brejk pansu, ali mu zemljak nije ostao dužan na njegov servis takođe ga ugrozivši, ali takođe bezuspešno.

Troicki je i u sledećem gemu bio opasan po rivala, ali je Lajović uspeo da izbegne dramu, da bi već u sledećem iskoristio nekoliko grešeka zemljaka te od dve brejk šanse iskoristio drugu za prednost 3:1.

Sigurnim servisom Lajović kapitalizuje brejk za 4:1, Troicki popravlja svoj servis i smanjuje, a onda napada zemljaka i stiže do nove brejk šanse koju ovaj put koristi te smanjuje na 4:3.

Troicki je propušta stečenu šansu te dominatnim gemom stiže do izjednačenja, Lajović pada što Viktor koristi i novom brejkom preokreće rezultat na 5:4.

Dvadesetčetvrti teniser sveta ne koristi momentum, jedva spasava tri brejk lopte, potom propušta set šansu, pa ga Lajović kažnjava brejkom za 5:5, te gemom bez izgubljenog poena stiže do novog vođstva.

Serija brejkova nastavljena je u taj-brejku, Lajović je sjajno krenuo i sa dva mini-brejka poveo 3:0, Troicki vraća jedan, ali njegov rival ne posustaje sigurno servira, te novim mini-brejkom dobija prvi set sa 7:6 (7-4).

Neizvesna borba nastavljena je u drugom setu, Lajović je spasao brejk loptu u drugom gemu, ali nije uspeo da odolim pritisku Troickog i u četvrtom, pa je Viktor poveo 4:1.

U naredna dva gema oba tenisera su bila sigurna na svom servisu, Lajović za nijansu više od Troickog, koji je stigao na gem od izjednačenja u setovima (5:2).

Nije se mnogo "torišio" na sledećem servisu Lajovića, čekao je svoj red i sigurnom igrom izjednačio u setovima sa 6:3.

Troicki koristi ovaj trenutak kontrole meča i treći set otvara brejkom, koji odmah kapitalizuje sigurnim servisom (2:0).

Lajović ne uspeva da uzvrati zemljaku, teško osvaja poene i na svoj servis, što iskusniji Troicki maksimalno koristi za novi brejk koji odmah pretvara u 4:0.

To je rivala nateralo na ranu predaju seta, Troicki pravi novi brejk, a onda praktično bez borbe stigao do 6:0 za preokret u setovima..

prethodna strana 1 / 11 sledeca idi na stranu