Ivanovićeva od sjaja do očaja i nazad

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo Rolan Garosa teškom pobedom nad Osean Dodan iz Francuske.

NĐ |
Komentari 37
Photo by Dennis Grombkowski/Getty Images
Photo by Dennis Grombkowski/Getty Images

Ivanovićeva je blistala na startu, onda izgubila drugi set i dovela trijumf u pitanje, ali je uspela da se sabere i slavi rezultatom 6:0, 5:7, 6:2.

Uskoro opširnije...

Jelena u velikoj krizi, kraj u prvom kolu

Prvi set trajao je samo 17 minuta – Ana ga je dobila sa ’nulom’ i činilo se da nas čeka brz završetak meča. Tako nije mislila 148. igračica na WTA turur koja je prva napravila brejk, ali ga je odmah ispustila. Ipak, imala je više koncentracije u završnici i uspela da izjednači na 1-1.

Odlučujući period meča bio je početak odlučujućeg seta kada je Srpkinja napravila dva, a pretrpela jedan brejk i potom rutinski privela susret kraju.

Ivanoviće će u narednoj rundi igrati protiv Kurumi Nare iz Japana ili Denise Aljertove iz Češke.

Otvoreno prvenstvo Francuske igra se za ukupni nagradni fond od 32 miliona evra, a titulu brani Serena Vilijams.

Tok meča:

Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Ana je uz nešto manje probleme uspela da osvoji prvi gem na svoj servis, da bi već u narednom iskoristila drugu od tri vezane brejk šanse za 'duplo' vođstvo – 2:0.

Usledio je gem bez izgubljenog poena, a to je bila samo najava onoga što sledi – pošto je Ivanovićeva za svega 17 minuta stigla do vođstva u setovima. Do kraja prvog dela igre prepustila je rivalki dva poena – 6:0.

Već od starta drugog seta gledali smo dijametralno različit meč. Posle vođstva Ane, Francuskinja je napokon uspela da se upiše na semfor – 1:1.

Nastavilo se u istom ritimu, ni u naredna dva gema nije bilo brejk šansi na obe stran,e pre nego što je Dodan svoju iskoristili svoju prvu šansu i po prvi put povela – 3:2.

Međutim, usledio je ekspresan ribrejk Ane sa samo jednim ispuštenim poenom, pre nego što je sigurnim servisima došla do preokreta – 4:3.

Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Posle novog izjednačenja, mogla je Ana ceo posao da završi i u osmom gemu, kada je propustila novu šansu za brejk, ali je Osean uspela da se spase i produži meč, a slična situacija viđena je i u narednom segmentu igre – 5:5.

Činilo se da će Ana trijumfovati u dva seta, ali je onda totalno popustila sa koncetracijom, dozvolila rivalki pet prilika za brejk, a ona koristi petu i dolazi na gem od izjednačenja – 5:6.

Ivanovićeva je imala šansu da se rezultatski vrati i izbori taj brejk, ali nije uspela i Francuskinja je izjednačila na 1-1 u setovima – 5:7.

Ipak, srpska igračica je posle pauze izašla mnogo mirnija na teren, bila koncentrisana na prilikama protivnice i povela sa 1:0. To je bio početak perioda agresivne igre, izborila se za prvu priliku i odlepila se na 2:0.

Dodan je uzvratila istom merom, vratila izgubljeni brejk za 1:2, ali je već u sledećem popustila i Ivanovićeva je još jednom oduzela servis. Francuskinja je upisala samo jedan gem do kraja meča i Ana je slavila posle skoro 110 minuta igre.

prethodna strana 1 / 10 sledeca idi na stranu