Nadal na Đokovića u polufinalu!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nalazi se u istoj polovini žreba Rolan Garosa sa Rafaelom Nadalom.

ĐN |
Komentari 287
Photo by Julian Finney/Getty Images
Photo by Julian Finney/Getty Images

Đoković, koji predvodi prvu polovinu kostura, sa Nadalom bi mogao da se sastane u polufinalu, dok je na drugoj strani u završnici projektovan duel Endija Marija i Stana Vavrinke.

Novak će svoj put u Bulonjskoj šumi početi od Jen-Hsun Lua, a u četvrtfinalu bi mogao da igra protiv Tomaša Berdiha.

Pre potencijalnog duela sa Čehom među najboljih osam, prvi reket sveta moraće da preskoči pobednika meča dvojice kvalifikanata, potom verovatno Federika Delbonisa i Robarta Bautistu Aguta.

Osim Berdiha, mogući rivali Đokoviću u finišu prve nedelje mogli bi da budu David Ferer, Pablo Kuevas i Felisijano Lopes, jer su sva trojica smeštena u drugu četvrtinu kostura.

Nadal je u Parizu postavljen za četvrtog nosioca zbog odustajanja Rodžera Federera i ukoliko budemo gledali projektovano polufinale, to će biti jubilarni 50. susret dvojice velikih rivala.

Ni španski igrač neće imati jednostavan put do druge nedelje – turnir otvara sa snažnim serverom Semom Grotom, a već u trećoj rundi ide na Fabija Fonjinija, koji mu je proteklih godina naneo nekoliko bolnih poraza.

Pored Italijana, druga četvrtina puna je imenima koji u svakom trenutku mogu da iznenade. Od Dominika Tima očekuje se visok plasman, Aleksander Zverev će pokušati da se dokaže na velikoj sceni, David Gofan je uvek pretnja, baš kao i Žo-Vilfred Conga koji je Rafin projektovani protivnik u četvrtfinalu.

S druge strane „pehara“ nalazi se Endi Mari koji takođe počinje protiv kvalifikanta, dok mu treća runda donosi „bombe“ Iva Karlovića, a onda i Džona Iznera. Britanac će morati da preskoči Rišara Gaskea i verovatno Nika Kirjosa, da bi došao do susreta sa Keijem Nišikorijem, petim favoritom na turniru.

U četvrtini žreba koju predvodi Stan Vavrinka nalaze se trojica srpskih igrača – Viktor Troicki i Dušan Lajović mogli bi da igraju jedan sa drugom u drugom kolu, ako Viktor dobije Grigora Dimitrova na startu, a Dušan savlada Denisa Kudlu.

Janko Tipsarević nije imao sreće pri izvlačenju kuglica, čeka ga Miloš Raonić, a ukoliko dobije derbi, i Mihael Kukuškin ili Adrijan Manarino.

Vavrinka bi već na startu mogao da ima problema sa neugodnim Lukašom Rosolom, dok su od nosilaca u spomenutom delu još Žeremi Šardi, Žil Simon, Marin Čilić, Džek Sok i Lukas Puj.

prethodna strana 1 / 4 sledeca idi na stranu