Karlović za B92: Novak da prestigne RF? Definitivno može

U februaru je napunio 37 godina, ove sezone malo su ga mučile i povrede, ali nije mu ni na kraj pameti da završava profesionalnu karijeru.

Komentari 28
Getty Images
Getty Images

A zašto bi je Ivo Karlović i završavao kada je trenutno 28. teniser sveta, a nijednom rivalu nije milo kada ga vidi preko puta mreže, pogotovo na bržim podlogama.

Pitali smo Doktora Iva, kako mu je nadimak, koja je tajne njegove dugovečnosti.

"Najverovatnije geni, ali jedan od razloga jeste i to što nisam rano počeo sa profesionalnim igranjem, sa 21 godinom. Posledično, i u Top 100 ušao sam relativno kasno, sa 24 godine, tako da se ne osećam istrošenim", kaže Karlović za B92.

Ako je neko merodavan da proceni kako efektno produžiti karijeru, onda je to Ivo.

“Najvažnija jeste ozbiljna posvećenost kondicionoj spremi – što se ranije krene sa time, to će se karijera više produžiti. Ne mislim ni na koju vežbu posebno, već jednostavno da se vodi o svemu računa, da se bude sportista u pravom smislu reči“.

Kada je Karlović počinjao karijeru, Federer još nije osvojio nijednu Gren slem titulu, a hrvatski teniser dočekao je da vidi ne samo Rodžerovih 17, nego i naslednike koji mu prete.

“Novak nije daleko od Federera, dominira već nekoliko godina i ako nastavi tako, za tri-četiri godine prestići će Rodžera po broju Gren slem titula, definitivno može to da uradi“.

Getty Images
Getty Images

Kada je reč o Rolan Garosu, Karlović blagu prednost daje Đokoviću.

“Nikada nije lako sa Rafom ovde – lopta dosta odskače, što njemu odgovara, a na Šatrijeu ima mnogo prostora iza terena, čak 11 metara, što takođe pogoduje njegovoj igri. Ipak, sudeći po trenutnoj formi, rekao bih da je Novak u prednosti i on je moj favorit“.

Prva dva dana bilo je vrlo malo tenisa jer je kiša padala veći deo vremena.

“Uglavnom ne radimo ništa posebno – ležimo, jedemo, malo razgovaramo, zezamo se, slušamo muziku... Lično, najviše volim da legnem, jeste da nemaju dovoljno velike kauče za mene, ali uspem da se stisnem“, našalio se Karlović za kraj razgovora za B92.

Ivo je u prvom kolu u tri seta pobedio Alberta Montanjesa, a u drugom ga čeka Džordan Tompson.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

prethodna strana 1 / 2 sledeca idi na stranu