Novak: Nervoza? Nekada previše tražim od sebe

Najbolji teniser današnjice Novak Đoković rekao je da nekada od sebe traži previše, što mu stvara nervozu kada stvari ne idu kako treba.

ĐN |
Pošaljite komentar
  1. @alen tvoj IQ verovatno nije veci od broja cipela koje nosis..ako uopste imas cipele....
     (oz, 27. maj 2016 14:55)

    # Link komentara

  2. Najiritantniji svetski br.1 u istoriji tenisa.

    (ToftS, 26. maj 2016 20:40)

    Eto, a ti ne možeš da budeš ni najiritantniji komentator!
     (Svrab, 27. maj 2016 09:26)

    # Link komentara

  3. Nemas razloga da se panicis i znas i sam da tada lako mozes da izgubis mec. Ako tako nastavis nista od Rolan-a. Smiri zivce i misli na osvajanje Rolan-a. SRECNO.
    (Cane, 27. maj 2016 08:28)

    # Link komentara

  4. @matori,
    sve si u pravu, ali ipak je neobično. Ne želim umanjiti ničiji uspeh. Druga su vremena, prije je bilo više specijalista za pojedine podloge, danas većina nastoji biti dobra na svakoj.
     (ŽIVADIN(O), 27. maj 2016 08:20)

    # Link komentara

  5. @
    (ŽIVADIN(O), 26. maj 2016 23:16)
    koliko god bili veliki šampioni, bivši teniseri nikada nisu bili tako konstantni kao ovi danas, plus to da su dvojica navedenih katastrofalno igrali na šljaci, ali zato trava i beton su bili druga priča. njih dvojica, pa i Sampras su u stvari za vreme RG bili na godišnjem odmoru, i psihički počinjali pripreme za travu, pa beton
     (matori, 27. maj 2016 00:01)

    # Link komentara

  6. Nije korektno prema protivniku reći 'završio sam posao u tri seta'...
    kao da je cepao drva! Danas je baš uzak krug konkurentnih igrača, baš čitam da su 1990. u prvom kolu RG ispali prvi i drugi igrač sveta, Edberg i Beker. Možete li i zamislit da se to desi u ovoj konkurenciji, Nole i Marej... nemoguće!
    A posle par sedmica Edberg i Beker su igrali finale WB...
     (ŽIVADIN(O), 26. maj 2016 23:16)

    # Link komentara

  7. Vise treninga manje slikanja i onih glupih veganskih restorana da svoju zenicu kratkonogu uvalis u dzet set u centru paznje.
    (alen, 26. maj 2016 22:09)

    # Link komentara

  8. Жив нам био, витеже наш. Воле те твоји Срби.
     (Ћезо рца, 26. maj 2016 21:02)

    # Link komentara

  9. koja se buka digla oko 1 slabijeg meca auu pa nije ni set izgubio covece.Al dobro nek da laznu nadu Nadalu i neka ga pocisti sa terena jos jednom.A u finalu po dosad prikazanom nece biti ni Marej ni Vavrinka
     (Arsenal Zvezda, 26. maj 2016 21:01)

    # Link komentara

  10. Igrao je nekako stegnuto. Ne da sam mislila da bi mogao da izgubi, ali se ocigledno lako iznervira kad protivnika pro_ _ nja. A Narcis se napalio, pa se ljuti na sebe kad pogresi, kao da je umislio da ima sanse, a nema je ni u ludilu. I da javi neko civilizovanom zapadnjaku da ne pljuje po terenu.
    (Prime, 26. maj 2016 20:48)

    # Link komentara

  11. Najiritantniji svetski br.1 u istoriji tenisa.
    (ToftS, 26. maj 2016 20:40)

    # Link komentara

  12. Ne znam sta ste ocekivali ali laku pobedu protiv Darsisa u ovoj fazi, nikako. To je covek koji je pre nekoliko godina napravio senzaciju pobedivsi Nadala u Londonu. Danas sam se uverio da svi igraju tenis i da je on protiv Novaka odigrao u svakom pogledu na veoma visokom nivou.
    Ovo je bilo sve samo ne rutinska pobeda Novaka. Morao je da zapne puno u tim silnim razmenama, promene ritma, slajsa,..
    Sasvim dobar mec za Novaka. Idemo dalje, jos samo 5 meceva do istorije - aktuelnog vlasnika 4 G slema i nisam racunao ali sigurno 6-7 Masters titula. Da vidimo tu istoriju? Ko je jos napravio tako nesto?
    (Ljubisa, 26. maj 2016 20:28)

    # Link komentara

  13. Tek će biti neurozan! A sa neurozom ne moš' u Evropu!
    (znalkos, 26. maj 2016 20:24)

    # Link komentara

  14. Ma Nole hteo Ovoga da oduva u pola sata igre pa se iznervirao što mu nije išlo tako kako je zamislio - pa i nas unervozio pored malih ekrana.
     (XXL, 26. maj 2016 20:06)

    # Link komentara

  15. Covek je tako iskren i skroman, pravi sportista! Uzimas ovaj put, sa srecom Sampione!
    (Danac, 26. maj 2016 19:55)

    # Link komentara

  16. Sve su to pozitivni signali,lako rešivi;signali da se Novak igra tenisa i da u njemu uživa, da nije stigao do vrhunca karijere, da želi bolje i više što njegove navijače može samo da raduje a nikako da zabrinjava. Što se struke tiče, ja tu ništa ne bih mijenjao,Beker je zakon,a Vajda je Vajda,100 puta me "kupio" svojom stručnošću i pozitivnom energijom koja izsijava iz njega.Dok tu bude Vajda i ja ću navijati za Novaka.I Miljan i Fil Grič su važni šrafovi,ništa ja tu ne bih mijenjao.Forza ekipo!Forza Nole!
    (a s roma nikšić, 26. maj 2016 19:47)

    # Link komentara

  17. Gotov je on, ne moze vise, pregoreo je. Onaj igrac, cija se igra sve vise zasniva na drop sotovima (uglavnom neuspesnim, zbog njih je izgubio Rim) i bekhend slajsu, taj nema vise ni snage ni samopouzdanja. Djole je krenuo izgleda nepovratno nizbrdo.
    (Nadam se da gresim, iako retko gresim, 26. maj 2016 19:41)

    # Link komentara

  18. novak ce da pobedi ako da druge strane mreze ne igra djokovic ;)
    (pcela ima 3 oci, 26. maj 2016 19:40)

    # Link komentara

  19. Novak jednostavno gori od zelje da osvoji ovaj turnir i najradije bi preskocio prvu nedelju. Odatle i nervoza, sve ce to doci na svoje mesto kad dodju ozbiljniji protivnici.
     (Mailman, 26. maj 2016 19:37)

    # Link komentara

  20. Jedini problem je sto Novak ulazi u meč sa ciljem da sto manje ostane unutra i da to sto pre završi dok su protivnici maksimalno motivirani i opušteni da igraju vremenski do sutra sto bi se žargonski reklo.I tako ako malo ne krene on se nervira jer mu se ne gubi vreme sa autsajderima dok je na kraju turnira drugačije.
    (Tomy, 26. maj 2016 19:24)

    # Link komentara

  21. @ (nevski, 26. maj 2016 18:37)

    Cekaj, ti zamisljas kako Vajda ne da Bekeru da govori sa Novakom i posavetuje ga kako mentalno da se izbori. Pa eno ga covek sedi pored Vajde, mislis da oni razgovaraju ko je prvi ko drugi? Covece oni su tim i svi zajedno su u celoj prici, svako kaze sta misli da je najbolje za Novaka i non stop se adaptiraju njemu. Novak je generalno lose igrao i u IW i Majamiju a ne samo na sljaci. Njegov poslednji vrhunski mec kojeg se ja secam je polufinale Australije protiv Rodje, pre toga finale Dohe. Bilo je tu i finale IW i finale Madrida solidno, ali ni priblizno onako kako on moze. Mislis da je lako odrzati vrhunski nivo preko cele godine na svakom turniru?
    Novaka jedino sto pokrece je motivacija a ona je najveca na najvecim turnirima. On se uvek muci kada je protivnik slabiji to sam rekao odavno. Njega vuce protivnikova igra, sto je jaci i on je jaci, ali u finisu ovog turnira ce do izrazaja doci kondicija. Ukoliko Novak ne izgubi set do polufinala i odmoran udje u mec sa Nadalom osvaja RG bez obzira na sve, jer ce motivacija biti prevelika a od ovog Novaka danas necete videti ni traga. A to ko je prvi a ko drugi trener nema veze s vezom.
     (Jovan, 26. maj 2016 19:21)

    # Link komentara

  22. Ne mora Nole bas da "poklanja" srce publici na kraju meca. To sto je doziveo ovacije prosle godine posle finala je zato sto je izgubio, tako bar ja vidim to. Tokom finalnog meca, a i pre finala, bili su strastveno protiv njega.
     (Nebojsa, 26. maj 2016 19:14)

    # Link komentara

  23. Ne znam da li je svesno oborio formu, ali ovo nije ni 50% onoga sto je prikazivao prosle sezone. Mislim da dobija Rafu sigurno, samo je pitanje kolko ce se potrositi pre svega mentalno za finale.
    (Radovan, 26. maj 2016 19:06)

    # Link komentara

  24. Novakova nervoxa pokazuje koliko zeli da osvoji RG.Kao sto rece Marjan Novak bi zelio da brzo zavrsava meceve,da se manje umara i da sto svjeziji udje u zavrsnicu turnira.
    Medjutim,ova posloga je jako spora i omogucava i igracima skromnijeg tehnizkog potencijala da se znacajnije suprostavljaju sampionima sto na brzim podlogama,travi i betonu,nije slucaj.Na sljaci se od igraca zahtijeva vise snage i brzine nego tehnike.
    Novak cesto pocinje turnire sa pola snage da bi kasnije podizao formu i u polufinaleu i finalu odigrao svoje najbolje meceve.
    Novace,care,samo polako,RG je tvoj,garant.
    (danix, 26. maj 2016 19:01)

    # Link komentara

  25. Iako je još prerano, Nišikori i Nadal su pokazali najviše od favorita.
    Bez mnogo filozofije igraju, kad načnu protivnika dokrajče ga, i idemo dalje. Novak deluje kad ga gledate kao da u svakom trenutku može sa nulom da uzme set, ako se baš zainati, ali ne želi da se zainati pa meč pridubljuje svojim greškama koje su pomalo enigma.
    Ajde da kežmo da je ipak drugi teren bio, malo brži, i da je Nole neko kome treba malo više da se navikne na nove uslove, jer ako je verovati stručnjacima kažu da je osetna razlika u šljaci između Madrida, Rima i Pariza.
    Novak možda igra neku mentalnu igru, sam sa sobom, i sa publikom, i sa protivnicima, gde ne želi da meč ratosilja za sat i po'.
    Ne znamo mi laici šta je u pitanju ali ok 2 meča, ne sjajna igra Novaka, ne onako kako smo navikli, ali na kraju dana pobeda je najbitnija. Još jedan mali korak bliže tituli.
    (Vaše prezime, 26. maj 2016 18:53)

    # Link komentara

  26. @nevski
    Dao sam ti plus, iako se ne slazem s tobom. Mislim da nije Beker prosle godine pricao o mentalnoj pripremi, nego o igri. Jer i sami znamo da je Novak javno rekao da ga je doveo zbog mentalne pripreme velikih turnira, meceva i trenutaka (secate se da servirao mng puta duplu na mec lopte protivnika). Sada su se uklopili perfektno, posle toliko osvojenih turnira, znaju sta rade. Osvaja Nole RG kad tad. :) pozz
    (TESLA, 26. maj 2016 18:51)

    # Link komentara

  27. srbenda nasa, hvala bogu da je odbio britance, italijane i ko zna koga jos. patrita pravi...Nole SRBINE...Ponosan do neba sto ovo mogu da kazem
     (zinzi, 26. maj 2016 18:38)

    # Link komentara

  28. Bez straha da cu biti pogresno shvacen,i to je za ljude,od pocetka sezone na sljaci,Novaka nesto remeti. Ko ga prati sve ove godine zna i sta ga remeti,nazalost,Marjan Vajda. Vajda je pomogao Novaku,bez ikakve sumnje je sjajan trener,cak je i Novakov deo porodice,sam Djokovic tako kaze,ali,jednostavno,ima strahovitu tenziju u samom sebi zbog nedostajuceg Roland Garosa,pa se ta tenzija prenosi i na igraca. Da podsetim,za vreme sezone na sljaci,Vajda je prvi trener,sam Beker je rekao da je bio u drugom planu prosle godine u finalu,nije hteo preko Vajde.
    Novak je kompletan teniser,meni vec sad,a i zvanicno ce biti GOAT za par sezona,ali,hvali mu Bekerov osecaj za GS,jer,Beker zba kako,posto ih je i sam osvajao. Vajda treba da pusti Bekeru da dovede Novaka mentalno do trofeja,sto se igre tice,bice on pravi kad bude trebalo.
    Izvinite na smaranju i opsirnosti,ovo je objasnjeno licno vidjenje.
     (nevski, 26. maj 2016 18:37)

    # Link komentara

  29. Nervoza je licna stvar, ali bahatost nije
     (biti normalan, 26. maj 2016 18:36)

    # Link komentara

  30. Eto van skeptici i "trazioci" dlaka u jaju. Covek je perfekcionista.
    (Tesla, 26. maj 2016 18:35)

    # Link komentara

  31. Novak sebi u ovoj fazi može da dopusti da igra protiv jednog protivnika, a sprema se za drugog, i to protiv jednog iskusnog protivnika, koji zna sve o tenisu. Kada bi bilo ko drugi na turu to pokušao, uključujući Nadala i Federera, riskirao bi da izgubi, ali ne i Novak, ali upravo traženje perfekcije u takvom meču čini da pravite greške, jer igra nije prilagođena protivniku. Nekom se možda čini da je to nefer prema protivniku - vodite ubedljivo i ljutite se što nije još ubedljivije, ali to je tenis - uvek se ljutite na sebe, a ne na protivnika. Sve će to nestati kada dođu pravi protivnici, a to bi trebalo biti već od osmine finala. Dobro je što NOvak još traži svoju igru, turnir je predug. Za sada su znakovi jako dobri.
    (Predo, 26. maj 2016 18:33)

    # Link komentara