- Vesti -

Novo iznenađenje, Ćorić izbacio Robreda!

Mladi hrvatski teniser Borna Ćorić plasirao se u treće kolo Rolan Garosa, trijumfom nad Špancem Tomijem Robredom u pet setova.

JT
Podeli

Ćorić je do pobede došao sa 7:5, 3:6, 6:2, 4:6, 6:4, posle tri sata i 47 minuta igre.

U narednom kolu, Ćorića očekuje duel sa boljim iz susreta Amerikanca Džeka Soka i Pabla Karenja Buste iz Španije.

Ćorić je trijumfom nad Robredom, koji je u Parizu bio postavljen za 18. nosioca, napravio veliko iznenađenje. Španski teniser retko kada gubi mečeve u pet setova, a pre susreta sa Ćorićem u drugom kolu drugog Gren slema sezone imao je sedam pobeda u nizu kada je igrao pet setova.

Mladi Hrvat je imao velikih problema sa prvim servisom, čemu u prilog ide činjenica da je ubacio samo 49 odsto. Izgubio je mnogo poena na svom servisu, ali srećom po njega to je uspeo da nadoknadi kada je Robredo servirao. Imao je čak 24 manje vinera od Španca, ali 26 neiznuđenih grešaka manje od rivala, pa i u tome treba tražiti ključ njegovog trijumfa.

Ćorić i Robredo su odigrali veoma zanimljiv duel pun preokreta, u kojem su obojica izlazili mnogo na mrežu, a svi ljubitelji tenisa su mogli da uživaju. Prvi set je doneo neizvesnu borbu do desetog gema, kada je mladi Hrvat napravio brejk, ali mu je Robredo odmah bez problema uzvratio, da bi Ćorić bio koncentrisaniji kada je bilo najpotrebnije i poveo sa 1:0.

Drugi set je protekao u znaku Robreda, koji je napravio brejk za vođstvo 3:1, a potom održavao prednost. Usledio je verovatno Ćorićev najbolji set na tom meču, u kojem mu je Robredo odmah oduzeo servis, da bi usledilo buđenje hrvatskog tenisera, koji je bio nezaustavljiv do kraja seta, koji je dobio sa 6:2.

Međutim, iskusni Španac se nije predavao, ponovo je napravio brejk koji mu je Ćorić već u narednom gemu vratio, da bi mu oduzeo servis u devetom gemu. Već u sledećem gemu odservirao je za set i uveo meč u peti u kojem je prvi došao do brejka za 4:3, ali je Hrvat tada zaigrao bolje, uspeo da ga nadmudri i iskoristi drugu meč loptu za veliki trijumf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 21 idi na stranu