- Vesti -

Novak: Na vrhuncu sam, želim tu da ostanem

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je dostigao vrhunac i da će pokušati što duže zadrži nivo sadašnjih rezultata.

JTIzvor: Beta
Podeli

Đoković je od početka ove sezone osvojio pet titula, a sada ga čeka pohod na Rolan Garos, jedini Gren slem koji mu fali, a koji počinje u nedelju.

„Imam 28 godina, verovatno sam došao do vrhunca svojih sposobnosti u svakom pogledu. Pokušavam da zadržim taj trenutak i da održim nivo rezultata koliko god mogu“, rekao je Đoković.

Srpski teniser je rekao da je sada sposobniji da se samokontroliše na terenu.

Sazreo sam na mnogo polja i to se odražava na terenu. Sposobniji sam da kontrolišem sebe i pronađem izlaz iz nekih situacija kada mi je teško na terenu, mnogo bolje nego što je to bio slučaj poslednjih godina“, naglasio je Đoković.

Prema njegovim rečima, za njegov kontinuitet rezultata zaslužna je zrelost.

Sve je rezultat napornog rada, požrtvovanosti, discipline i zdravog pristupa sportu i životu uopšte. Smatram da su rezultati koje sam nizao poslednje tri godine, redosled stvari koje su prirodno došle zbog moje energije podređene tenisu“, naveo je Đoković.

Đoković je istakao da se mnogo očekuje od njega na Rolan Garosu s obzirom na to da nije mogao da poželi bolju uvertiru na šljaci posle pobeda u Monte Karlu i Rimu.

Na pravom sam putu i sve se odvija kako valja. Neophodno je da imam skroman pristup i da se usredsredim samo na svaki sledeći meč, jer ako previše razmišljam o eventualnom četvrtfinalu sa Rafaelom Nadalom izgubiću koncentraciju i to može da me omete“, rekao je najbolji svetski teniser.

Đoković će u prvom kolu Rolan Garosa igrati sa Jarkom Nieminenom iz Finske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 21 idi na stranu