- Heroj dana -

Heroj dana (V): Borna Ćorić

Bez sumnje, peti dan Rolan Garosa obeležio je mladi hrvatski teniser Borna Ćorić, koji je posle velike borbe u pet setova eliminisao Tomija Robreda iz Španije.

JT
Podeli

Možda je danas tu titulu mogao da ponese i neko drugi, na primer, Australijanac Tanasi Kokinakis ili Julija Gerges iz Nemačke, ali verovatno ipak nije. Jer, ono što je Ćorić uradio u duelu sa Robredom, od 2006. godine pošlo je za rukom samo jednom teniseru, i to Novaku Đokoviću.

Ćorić je protiv Robreda slavio sa 7:5, 3:6, 6:2, 4:6, 6:4, posle tri sata i 47 minuta igre i prekinuo niz Španca od sedam uzastopno dobijenih mečeva koje je igrao u pet setova. Prethodni je izgubio od Novaka, na US Openu 2008. godine, što samo po sebi govori koliko je rezultat hrvatskog tenisera važan.

Kao prvo, prvi put u karijeri je stigao do treće runde na jednom Gren slemu. Kao drugo, pobedio je Robreda, koji nikako nije teniser kojeg neki klinac lako može da pobedi. Uz sve to, ne škodi što na svojoj strani imate najboljeg tenisera sa prostora odakle ste, naravno, Novaka Đokovića.

Sviđa mi se Ćorić i način na koji pristupa mečevima. Ima veoma zreo pristup za nekoga ko ima samo 18 godina. Trenirao sam sa njim nekoliko puta u poslednjih nekoliko meseci i mogu da kažem da me pomalo podseća na sebe u tim godinama. Veliki je borac, solidan je sa osnovne linije, dobar i u napadu i u odbranu. Koliko vidim, popravio je servis”, rekao je Đoković posle Ćorićevog trijumfa nad Robredom.

Borna je tek krajem prošle godine postao punoletan, a prošla sezona mu je bila prelazna iz juniorske u seniorsku konkurenciju. Svima je još u juniorskim danima bilo jasno da ima veliki potencijal, a ova sezona mogla bi da mu bude čak i presudna u karijeri. To je i sam shvatio, pa je početkom ove sezone za novog trenera angažovao Tomasa Johansona, osvajača Australijan Opena iz 2002. godine.

Siguran sam da zna šta treba da radi. Pričali smo mnogo. I, kao što sam rekao, ima veoma profesionalan i zreo pristup, ne samo mečevima, već generalno teniskom životu, što je lepo videti kod nekoga njegovih godina, što nije tako često. Želim mu sve najbolje. Mislim da će biti veoma, veoma dobar”, istakao je Đoković.

Sigurno je da je pred Bornom naporan rad ako želi da se probije u sam teniski vrh. Trenutno je na 46. mestu na svetu, naredni protivnik mu je Amerikanac Džek Sok, a ako nastavi sa odličnim partijama u Parizu, ozbiljno bi mogao da se umeša u borbu za nosioce na Vimbldonu. Čak i da to ne uspe, neće biti kraj sveta, jer, vreme mu ide na ruku, a kada igrate kao on, samo je pitanje vremena kada ćete dobiti još jednu priliku da zasijate…

Preporučujemo vam i da pročitate zanimljiv intervju koji je Borna Ćorić dao za B92 pre nekoliko meseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.