Tenis

Da li je ovo kraj Federerove karijere?

Švajcarski teniser Rodžer Federer šokirao je sportsku javnost u utorak saopštenjem da neće igrati do kraja 2016. godine.

Komentari 113
Getty images
Getty images

Iako je u saopštenju najavio da želi da se odmori i zaleči koleno kako bi bio potpuno spreman za 2017. godinu, mnogi spekulišu da bi jedan od najvećih u istoriji ovog sporta mogao da se povuče.

Federer već ima zakazan turnir u Štutgartu u 2017. godini, najavljeno je i da će dizajnirati svoju odeću za US open 2018. godine, ali posle ove godine pitanje je koliko mu je još ostalo do kraja karijere.

Tokom blistave karijere se retko povređivao, najviše su ga mučila leđa, ali se ove godine sve promenilo. Povreda kolena posle Australijan opena, stomačni virus, novi problemi sa leđima... Federer je ove godine imao više problema sa povredama nego zbirno tokom čitave karijere.

Ove godine je odigrao samo sedam turnira zbog tih problema i 2016. će biti prva godina posle 2000. u kojoj nije osvojio barem jedan trofej.

Nekadašnji velikan tenisa Andrea Agasi smatra da Federer sam odlučuje kada će završiti karijeru.

„Federer je Federer. On je jedinstven. Magičan je. Može da se povuče kada god bude želeo jer će i dalje biti Federer. Može da donese tu odluku bez pritiska“, kaže nekadašnji američki teniser.

Početkom avgusta će napuniti 35 godina i možda je pravo pitanje da li želi da nastavi da igra i kada ne bude u samom vrhu svetskog tenisa.

U svakom slučaju, jedna od najvećih teniskih karijera se bliži kraju, a taj sport će svakako biti mnogo siromašniji kada Federer konačno odluči da se povuče.

prethodna strana 1 / 3 sledeca idi na stranu