Stoni tenis

Novi Sad podržao stonotenisere paraolimpijce

Član Gradskog veća Novog Sada zadužen za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin posetio je stonotenisere sa invaliditetom

Komentari 0
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Članovi stonoteniskog kluba "Spin" putuju u Sloveniju na pripreme za predstojeću Paraolimpijadu.

Srbiju će na paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, koje su na programu od 7. do 17. septembra, predstavljati 16 sportista sa invaliditetom.

Među njima je četvoro stonotenisera, od kojih je troje članova novosadskog Stonoteniskog kluba "Spin", Borislava Perić-Ranković, Nada Matić i Mitar Palikuća, četvrti član je Goran Perlić iz Zrenjanina, a selektor i trener reprezentacije koji je i trener novosadskog kluba je Zlatko Kesler najuspešnji sportista sa invaliditetom u Srbiji svih vremena.

Cvjetićanin je stonoteniserima paraolimpijcima, posetivši ih na prepodnevnom treningu, čestitao na dosadašnjim rezultatima i poželeo uspešne pripreme u Sloveniji kako bi što spremniji dočekali Paraolimpijadu i obećao im da će imati maksimalnu podršku Novog Sada.

"Grad Novi Sad će kao i do sada maksimalno podržavati sve svoje sportiste, a posebno one koji na velikim medjunarodnim takmičenjima ostvaruju zapažene rezultate. Stonoteniseri sa invaliditetom su nebrojeno puta potvrdili svoj kvalitet donoseći medalje sa najvećih takmičenja, a današnji sastanak je pokazatelj da aktuelan gradska vlast ne prima sportiste samo kad se sa takmičenja vrate sa odličjima, već ih podržava u njihovom radu i u periodu priprema koji su osnovni preduslov ostvarivanja vrhunskih rezultata", rekao je Cvjetićanin.

U ime stonotenisera sa invaliditetom na poseti se zahvalio Kesler koji je Cvetićanina upoznao sa radom Stonoteniskog kluba "Spin" i odredjenim problemima sa kojim se susreću u radu i izneo predloge na koji način se ti problemi, pre svega vezani za termine treninga u stonoteniskoj sali na Spensu, mogu prevazići.

Kesler se posebno zahvalio gradskoj administraciji na podršci koju pružaju stonoteniserima sa invaliditetom dodajući da se nada da će ta podrška u narednom periodu biti još intezivnija, jer su, kako je naglasio, oni to svojim rezultatima to i zaslužili.