Košarka
ĐN

Španci ponovo deklasirali Venecuelu

Košarkaši Španije drugi put u nekoliko dana deklasirali su selekciju Venecuele, ovoga puta rezultatom 91:55.

Komentari 13
Photo by Boris Streubel/Bongarts/Getty Images
Photo by Boris Streubel/Bongarts/Getty Images

Španci su u Valjadolidu odigrali još jednu veoma kvalitetnu utakmicu i pitanje pobednika rešili već u prvom delu igre.

Posle prve četvrtine rezultat je bio 25:11 za izabranike selektora Serđa Skariola i već tada se naslućivao debakl Venecuelanaca. Na poluvremenu je bilo +23, a do kraja je prednost samo rasla do konačnih razlike.

Baš kao i pre nekoliko dana u Madridu kada je bilo 80:65, zapaženu ulogu imao je Pau Gasol kojem su dve uhvaćene lopte falile za dabl-dabl – 14 poena i 8 skokova. Odličan je bio i Nikola Mirotić sa 15 poena i 3 asistencije, dok je Serhio Rodriges ubacio dva poena manje.

Španci su posle dva poraza od Litvanije stabilizovali formu, pa su u ponedeljak sa po 10 poena doprineli i Serhio Ljulj i Vili Ernangomes.

Reprezentacija Venecuele, protivnik Srbije na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, nije bio raspoložen u napadu – Vargas je bio jedini dvocifreni sa 14 poena, a najbolje ga je pratio Kubiljan sa 8.

Srbija i Venecuela će se sastati u prvom kolu olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru, 6. avgusta. Osim ove dve reprezentacije, u grupi A nalaze se još Francuska, SAD, Kina i Australija.

’Crvena furija’ najveći je favorit za prvo mesto u grupi B u kojoj će igrati protiv Argentine, Brazila, Litvanije, Hrvatske i Nigerije.

Košarkaški turnir na Olimpijskim igrama na programu je od 6. do 21. avgusta.

prethodna strana 1 / 4 sledeca idi na stranu