Fudbal
Izvor: B92 | AK

SAD kaznio fudbalerku zbog nazivanja protivnica "kukavicama"

Golman ženske fudbalske reprezentacije Houp Solo suspendovana je od matičnog saveza na šest meseci zbog vređanja protivnica na Olimpijskim igrama.

Komentari 10
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Solo je nakon eliminacije SAD od selekcije Švedske nazvala rivalke "gomilom kukavica".

Švedska je savladala SAD 4:3 na penale, u polufinalu OI u Rio de Žaneiru, sprečivši Amerikanke da osvoje četvrtu uzastopnu olimpijsku titulu.

"Komentari Houp Solo posle utakmice sa Švedskom su bili neprihvatljivi i protive se standardima koje naš nacionalni tim zahteva od reprezentativki. Više od utakmica i rezultata, Olimpijske igre proslavljaju i predstavljaju ideale fer-pleja i poštovanja. Očekujemo od svih reprezentativki da poštuju te principe, bez izuzetka", rekao je predsednik FS SAD Suil Gulati.

Solo ima 35 godina, prošle godine je takođe bila suspendovana na 30 dana, a u januaru je optužena da je napala sestru i nećaka u svojoj kući i Sijetlu.

"Tokom 17 godina posvetila sam svoj život ženskoj reprezentaciji i radila posao profesionalnog sportiste najbolje što znam, starstveno, istrajno, posvećeno kako bih postala najbolji golman na svet, ne samo zbog svoje zemlje, nego i zbog podizanja nivoa sporta za sledeće generacije ženskih sportista. Nikad se nisam pokolebala u toj posvećenosti", rekla je osvajačica OI iz 2008. i 2012. koja je istakla razočaranje odlukom FS SAD.

prethodna strana 1 / 3 sledeca idi na stranu