Fudbal
Izvor: B92 | SM

Nejmar: Tražite novog kapitena, ja više nisam

Kapiten Brazila Nejmar, koji je vodio ’Selesao’ do olimpijskog zlata u Riju, posle finala u kom su dobili Nemačku, izjavio je da ne želi više da bude kapiten.

Komentari 18
Photo by Clive Mason/Getty Images
Photo by Clive Mason/Getty Images

Brazil je postao olimpisjki šampion prvi put u istoriji, a najzaslužniji za osvajanje zlata u pobedi nad ’Pancerima’ bio je fudbaler Barselone.

On je prvo u regularnom delu meča sjajnim slobodnjakom nagovestio pobedu, da bi posle nerešenog rezultata, u penal seriji, preciznim udarcem doneo istorijski pehar.

Ipak, brazislki napadač je u televizijskom intervjuu izjavio da je obavestio selektora Brazila Titea, da ne želi više da nosi kapitenaku traku.

Bila mi je velika čast nositi kapitensku traku, ali ja od danas više nisam kapiten. Poslao sam poruku selektoru da sad može da traži novog kapitena", izjavio je 24-godišnji Nejmar koji nije želeo da obrazloži svoju odluku, ali nagađa se da se za ovakav potez odlučio zbog silnih kritika koje su mu poslednjih meseci upućivali tamošnji mediji.

“Ovo je nešto najlepše što mi se desilo u životu. To je to. Sada će kritičari morati da pojedu svoje reči“, reko je brazislki napadač posle finala.

Nejmar je kapiten postao posle sloma Brazila na Svetskom prvenstvu i tada je na čelo reprezentacije došao Karlos Dunga.

prethodna strana 1 / 3 sledeca idi na stranu