Boks
Izvor: B92 | AK

Još dve medalje za Hrvate, istorijsko srebro u jedrenju

Hrvatski sportisti osvojili su još dve medalje u utorak, Tonči Stipanović je uzeo srebro u jedrenju, dok je Filip Hrgović obezbedio najmanje bronzu u boksu.

Komentari 14
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Stipanović je petu medalju za Hrvatsku, drugu u utorak posle zlatne Sandre Perković, izborio u jedrenju u disciplini "laser".

Nema sumnje da će narednih dana žaliti za zlatom jer je u poslednji dan ušao sa deset poena prednosti, ali je u poslednjem plovu kažnjen zbog udaraca takmičara iz Australije.

Upravo je taj rival osvojil zlatnu medalju, Tom Barton, dok je bronza pripala Semu Miku sa Novog Zelanda. Stipanović je u svakom slučaju ušao u istoriju jer je osvojio prvu medalju za Hrvatsku u jedrenju na OI.

Foto: Getty images
Foto: Getty images

Bokser Hrgović je izborio najmanje bronzu plasmanom u polufinale u superteškoj kategoriji (do 91 kilograma). On u četvrtfinalu savladao Kubanca Leiniera Pera tehničkim nokautom.

Aktualni evropski prvak čak je tri puta rušio Pera na tlo, a od snažnog udarca desnicom krajem druge runde Kubanac nije uspeo da se oporavi pa je sudija okončao borbu.

Hrgović će se u polufinalu boriti u petak, protiv aktuelnog prvaka sveta Tonija Joke iz Francuske, što će mu biti prilika za revanš za poraz iz četvrtfinala SP prošle godine, koje je Joka dobio na bodove.

Hrvatska sada ima šest medalja u Rijum imaju još zlato i srebru u veslanju, te zlato u gađanju glinenih golubova.