Liga mladih Evrope: Srbija obezbedila odličje

Juniorska selekcija Srbije obezbedila je bar srebrnu medalju u Evropskoj ligi mladih vazdušnom puškom.

LNIzvor: B92
Podeli
Foto: Streljački savez Srbije
Foto: Streljački savez Srbije

Drugog dana završnog turnira u finskom gradu Kisakalio, juniorska selekcija Srbije osvojila je jednu pobedu i zabeležila jedan poraz.

Zbog velikog broja osvojenih poena u pojedinačnim duelima i dve pobede su bile dovoljne da Srbija zadrži prvo mesto u A grupi, koje vodi direktno u finale. Samim tim osigurano je i odličje.

U prepodnevnom programu Srbija je u drugom kolu bila ubedljiva savladavši Švedsku sa 16:8 u poenima iz pojedinačnih duela.

Marija Zavišić je Srbiji donela maksimalnih osam poena, jer je u sve četiri serije od po deset metaka bila uspešnija od rivala Markusa Ekdala. Marija Kolarević je pobedila Johanu Anderson sa 6:2, a Veljko Ilić izgubio od Džosefine Lindfros 2:6.

Poslednji rival Srbije u A grupi bila je mađarska selekcija. Meč je završen nerešeno 12:12, pa je odlučilo raspucavanje, u kome su naši severni susedi bili uspešniji.

Posle prve dve serije Mađarska je vodila sa 8:4, ali srpski mladi strelci su zablistali u drugoj polovini meča. Sva tri pojedinačna duela završena su rezultatom 4:4. đorđe Savić, koji je u ekipi zamenio Veljka Ilića, je "remizirao" sa Ester Masaroš, Marija Kolarević sa Ester Deneš, a Marija Zavišić sa Somom Hamaijem.

Naša selekcija, koja je u petak bila ubedljiva protiv Finske rezultatom 18:6, u nedelju će se u finalu sastati sa pobednikom B grupe.

Rezultati A grupe - 1. kolo: Srbija - Finska 18:6, Mađarska - Švedska 12:12, raspucavanje1:2; 2. kolo: Srbija - Švedska 16:8, Finska - Mađrska 12:12 ; 3. kolo: Srbija - Mađarska 12:12 ,Finska - Švedska 5:19.

Plasman: 1. Srbija 2 pobede - 1 poraz, 48 poena, 2. Švedska 2 - 1, 39 poena, 3. Mađarska 2 - 1 36 poena, 4. Finska 0 - 3, 23 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.