Mikec: Pucaću sa posebnim emocijama

Srpski reprezentativac u streljaštvu Damir Mikec završio je pripreme za novu sezonu u Osijeku, sa kojih se vraća pun dobrih utisaka.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

"Prezadovoljan sam tokom priprema u Osijeku. Imao sam vrlo kvalitetne treninge sa sparing partnerom, kumom Urošem Kačavendom. Iskoristio sam priliku da, kao gost, učestvujem na finalnom turniru Kupa Hrvatske vazdušnim oružjem, na kome sam pogodio 581 krug", rekao je Mikec.

Evropski vicešampion sa Evropskog prvenstva kazao je da su uslovi u Osijeku bili "odlični".

"Otvorio sam i ovu, poslednju sezonu malim kalibrom, u kojoj ću pucati sa posebnim emocijama", kazao je Mikec.

Razlog za posebne emocije je što će disciplina u kojoj se nadmeće Mikec, malokalibarski pištolj slobodnog izbora na 50-metarskom strelištu, skoro sigurno biti skinuta sa olimpijskog programa od Igara u Tokiju.

Očekuje se da će Međunarodni olimpijski komitet potvrditi odluke Svetske streljačke federacije o promenama u olimpijskom programu.

Predviđeno je da narednih godina nadmetanje pištoljem slobodnog izbora ostane u programu evropskih i svetskih prvenstava, ali s obzirom da gubi status olimpijske discipline, pod velikim znakom pitanja je koliko strelaca će se opredeliti da u njoj učestvuje.

"Prvi ispit malokalibarskim pištoljem imaću poslednjeg vikenda aprila, na prvom kolu Kupa Srbije u Novom Sadu, a odmah potom, 2. maja idem na izuzetno jako medjunarodno takmičenje u češki Plzenj, gde ću pucati i vazdušnim i MK pištoljem. Biće mi to odlična uvertira za Svetski kup u Minhenu, koji će se održati u drugoj polovini maja", rekao je Mikec.

On se zahvalio Ministarstvu omladine i sporta, kao i Olimpijskom komitetu Srbije na finansijskoj podršci, kao i Streljačkom savezu Srbije na realizaciji priprema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.