Deseta medalja – strelci upucali srebro

Reprezentacija Srbije u sastavu Milutin Stefanović, Milenko Sebić i Stevan Pletikosić osvojila je srebrno na Evropskom prvenstvu u Mariboru.

Izvor: B92
Podeli
Streljački savez Srbije
Streljački savez Srbije

Dupla kruna: Dva zlata i svetski rekord Zorane!

Kako se navodi u saopštenju Streljačkog saveza Srbije – "osvajanjem srebra prekinut je dug, višegodišnji post bez timskih medalja".

U kvalifikacijama je odskočila ruska selekcija i ubedljivo osvojila prvo mesto. Borba za ostala odličja bila je napeta i neizvesna do samog kraja.

Odlučivali su delići krugova, pa je na kraju trio iskusnih naših strelaca došao do srebra sa samo 0,7 kruga boljim rezultatom od trećeplasirane Nemačke.

Posle nešto lošijeg početka srpska selekcija je počela da se popravlja, napreduje u plasmanu i na kraju dođe do drugog mesta.

Naši reprezentativci su do sada na EP u Sloveniji osvojili deset medalja, od toga osam u zvaničnom, dve u revijalnom takmičenju.

U oficijelnom delu programa titulama su se okitili Zorana Arunović i ženska seniorska reprezentacija pištoljem.Srebrne medalje osvojili su Damir Mikec (seniori pištolj), Lazar Kovačević (juniori puška), muški seniorski tim puškom, juniorski miks puška (Sanja Vukašinović/Lazar Kovačević), ženski juniorski tim puškom, a bronzu je osvojio muški tim pištoljem.

U revijalnom ekipnom takmičenju koje će od sledeće godine biti u zvaničnom programu EP, zlatne medalje prigrlili su naš muški seniorski tim pištoljem i ekipa seniorki puškom.

Prvenstvo se završava u subotu, u večernjim časovima, takmičenjem mikseva u seniorskoj konkurenciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.