Ko je Jokićev "Hvatač snova" i kakve veze ima Meloun sa njim?

Nikola Jokić se pred zagrevanje za meč sa Bruklinom pojavio u kačketu na kojem je pisalo "Hvatač snova", a ispod toga "tim Jokić".

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Mnogima u "Pepsi centru" možda u prvi mah nije bilo jasno na šta se to odnosi, ali ubrzo su shvatili o čemu se radi.

"Hvatač snova" je ime Jokićeve štale koja je dobila ime po prvom trkačkom konju kog su kupili i o kojem njegova porodica vodi posebnu brigu kod kuće u Somboru. Njegovo drugo trkačko grlo je "Bela margerita".

Poznato je da srpski košarkaš obožava konje, letos smo ga mogli videti na Beogradskom hipodromu, ali i na drugim trkama, poput onih u Somboru ili Subotici.

I ne samo to, trener Nagetsa Majkl Meloun je dva puta boravio u Srbiji i jedan je od malobrojnih kojima Jokić dozvoljava da jašu njegovog ljubimca.

Drugi je njegov kum, a treću dozvolu ima njegova devojka.

"Konj je prilično miran i otuda sam mislio da Meloun može da ga jaše", rekao je ranije Jokić.

Poznato je da je obično Meloun taj koji je glasan dok daje instrukcije Jokiću, kako na terenu tokom meča, tako i na pauzi.

"Trebalo je da to bude lagano, ali Meloun se ponašao kao da ide na trku. Dovikivao sam mu, treneru, uspori! Nije slušao. Mora još uvek da mi plati novcem za to što je uradio", našalio se Nikola.

Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Zanimljivo je da u Jokićevom delu svlačionice sve podseća na njegove ljubimce u Srbiji. Tamo je crvena traka koju je "Hvatač snova" dobio za svoju prvu pobedu na trci iz 2017. godine, čemu je prisustvovao i Meloun. Tu je i Nikolin selfi sa "Bela margeritom", dok je na zidu ispisan citat Vinstona Čerčila - "Ima nešto u spoljašnjosti konja što je dobro za unutrašnjost čoveka".

Činjenica je da je na neki način "Hvatač snova" bio ozbiljna spona između Jokića i Melouna koji je prvi NBA trener koji je posetio njegov rodni grad i koji je bio gost njegovoe porodice.

Meloun je kasnije pričao o tome koliko mu je to iskustvo pomoglo da bolje upozna Jokića.

"Nije stvar samo o košarci. Mnogo sam naučio od Nikolinog oca, Branislava. Moram da ga treniram. Moram da budem i oštar prema njemu. Da pazim na njega. Da ga volim. Da ga nadograđujem kao igrača. Sve to je u tome što sam trener. Isto tako moram da ga upoznam i stavim mu do znanja da istinski brinem o njemu i njegovoj porodici pre nego što brinem o Nikoli kao igraču", rekao je trener Nagetsa.

Nikola je svestan koliko su njihovi odnosi snažni.

"To što je bio prvi trener koji je došao kod mene kući je znak koliko mi veruje. Radili smo na našem odnosu, a sve to nam pomaže i dalje da se nadograđuje", zaključio je srpski košarkaš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.