Trijumf Srbije u Kupu nacija u Sloveniji

Srpski golf tim Branimir Gudelj, Mihailo Dimitrijević i Marko Jokić trijumfovao je u Kupu nacija na 39. Internacionalnom amaterskom prvenstvu Slovenije

Izvor: B92
Podeli

U Kupu nacija boduju se dva pojedinačno najbolja rezultata tokom prva dva dana takmičenja na Slovenija Openu, a tim Srbije trijumfovao je ukupnim skorom od 290 bodova. Gudelj je osvojio 142, Dimitrijević je dodao 148, dok je Jokić imao 160.

Srpski golferi su slavili sa jednim poenom prednosti u odnosu na Čehe Simona Zaha i Dominika Pavučeka. Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našli su se Mihal Brezovski, Pavol Mah i Matej Zeman iz Slovačke.

U pojedinačnoj konkurenciji, najbolji rezultat tokom četvorodnevnog takmičenja ostvario je Gudelj koji je bio ukupno sedmi sa 294, 17 poena iza pobednika Čeha Simona Zaha.

Drugo mesto pripalo je njegovom sunarodniku Peteru Hrubiju, dok je treći bio Slovak Mihal Brezovski. Dimitrijević je na 12. mestu imao 300 poena, dok je Jokić takmičenje završio na 43. poziciji sa 18 poena više.

Kod dama, Jana Marinović je zauzela 30. mesto sa 328 poena. Pobedu su podelile domaća golferka Pia Babnik i Bugarka Sofija Seldemirova sa po 296 poena. Podela je viđena i na trećem mestu, pošto su Džema Bati iz Škotske i Austrijanka Janika Ritiman imale po poen više.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.