"Mislio sam svi će mi govoriti da se j***m, bilo je potrebno pet godina"

Lens Armstrong, čuveni američki biciklista, u dokumentarcu "30 za 30" koji se bavi njegovom karijerom otvoreno je pričao o mnogima stvarima.

PTIzvor: B92
Podeli
Photo by Mario Tama/Getty Images
Photo by Mario Tama/Getty Images

* "Doping uticao na dobijanje kancera? Ne isključujem tu mogućnost"

Armstrong, koji je 2012. doživotno suspendovan, ispričao je jednu anegdotu koja mu se desila 2018. godine.

Američki biciklista, koji je 2013. priznao da se dopingovao, mislio je da će mu se život pretvoriti u pakao svaki put kada izađe napolje.

"Kada mi se život pretvorio u to što mi se pretvorio, rekao sam sebi da sada bilo gde da odem da će mi tokom celog života ljudi na ulici govoriti da se j***m".

"Međutim, prošlo je nekoliko dana i niko mi nije rekao j**i se. Prošli su meseci, godine... Znao sam da svi to misle i da bi mi svi to rekli, ali niko nije. Trebalo je pet godina...".

Incident se desio u jednom kafiću. Lokalni momci videli su Armstronga i počeli su da ga vređaju. Umesto da im odgovori, što bi verovatno uradio pre, Lens je pozvao konobara, dao kreditnu karticu i platio piće i hranu tim momcima.

"Morao sam nešto da uradim, ipak sam Lens Armstrong. Lens neće dozvoliti da mu se desi tako neko s**e, a da ne uradi ništa", priča Lens i dodaje:

"Platio sam i rekao konobaru da kaže tim ljudima: 'Momci, Lens je platio sve ovo i šalje vam ljubav'".

Lensu su oduzete sve pobede na prestižnoj trci Tur d'Frans, čak sedam, i generalno, u svetu sporta, jedan je od najvećih prevaranata.

Prva epizoda komentarca "Lens" bila je emitovana u nedelju na ponedeljak po centralnoevropskom vremenu. Sledeća epizoda na programu je narednog vikenda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.