Salvador pobednik 59. izdanja Trke kroz Srbiju

Biciklista Nortvejv Kofiloka Enriko Salvador ukupni je pobednik 59. izdanja trke kroz Srbiju koja je završena poslednjom etapom voženom od Mionice do Požarevca.

PTIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: Dušan Repija/ Trka kroz Srbiju
Foto: Dušan Repija/ Trka kroz Srbiju

Italijan nije imao problema da sačuva žutu majicu i prednost od 15 sekundi u poslednjih 155 kilometara jer je glavna grupa uglavnom bila kompaktna, a u begu bili vozači koji su zaostajali u generalnom plasmanu.

Prvi na cilj stiga je član slovačke Dukle Jan Andrej Kuli, dok je mnogobrojnu publiku u Požarevcu razveselio reprezentativac Srbije Marko Danilović koji je zauzeo drugo mesto. Treća pozicija pripala je Simoneu Inoćentiju iz ekipe Mito Sajkling tim.

Ipak, najviše razloga za zadovoljstvo ima Salvador koji je od prve etape lider u generalnom plasmanu. Slavio je u kružnoj trci u Istočnom Sarajevu, a prvi kroz cilj je prošao na poluetapi u Mionici.

"Vrlo sam srećan, osećao sam se odlično od početka, a imao sam i veliku podršku i pomoć mojih timskih kolega. Ovo je jedna od najvećih pobeda u mojoj karijeri. Organizacija je bila odlična sve pohvale za odrađen posao od prvog do poslednjeg kilometra", rekao je Salvador koji je ipak morao da preda crvenu majicu za najboljeg sprintera Rikardu Bobu iz Mito sajkling tima.

Foto: Dušan Repija/ Trka kroz Srbiju
Foto: Dušan Repija/ Trka kroz Srbiju

Posle člana ukrajinskog Fereija Banjalučanina Dušana Kalabe, koji je osvojio drugo mesto na Zlatiboru i peto u Mionici, junak srpskog biciklizma je Danilović. Momci selektora Nebojše Jovanovića vozili su hrabro u svim etapama, a nagrada je došla u poslednjoj.

Kući zadovoljan ide i član “WSA KTM Grac” tima Moran Vermulen koji je sačuvao plavu majicu za najboljeg brdskog vozača, a ujedno je i najbolji mladi vozač pa mu je pripala i bela majica.

Organizatori najdugovječnije trke u region položili su ispit najvišom ocenom jer je sve proteklo u najboljem redu i bez ikakvih incidenata. On što je važno, uspeli su u punoj meri da sprovedu u delo moto ovogodišnjeg izdanja trke “biciklizam i turizam zajedno”.

Spojili su dva najveća turistička centra Republike Srpske i Srbije, Jahorinu i Zlatibor, a osim prirodnih lepota, karavan i mnogbrojni gosti mogli su da uživaju u gostoljubivosti svih gradova i opština domaćina počevši od Istočnog Sarajeva i Pala na jednoj, te Priboja, Mionice i Požarevca na drugoj strani Drine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.