Trka kroz Srbiju: Pelikanu pobeda, Salvador ostao u žutom

Biciklista mađarskog tima Panona Janoš Žombor Pelikan pobednik je druge etape Trke kroz Srbiju, koja je vožena od Jahorine do Prinoja u dužini od 142 kilometra.

PTIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: Dušan Repija/ Trka kroz Srbiju
Foto: Dušan Repija/ Trka kroz Srbiju

Žuta majica ostala je u posedu Enrika Salvadora iz ekipe Njuvejv Kofilok.

Mađarski biciklista imao je najviše snage u "kraljevskoj etapi", a gotovo polovina te deonice bila je izuzetno teška i mnogo je više odgovarala brdskim vozačima.

Neretko je i kiša smetala biciklistima, a takva situacija najmanje je štetila Pelikanu koji je presrećan zbog prve etapne pobjede.

"Trudio sam se da budem agresivan od samog starta, napadao sam na prva dva brda i video da imam šansu. U finišu sam imao i malo sreće, ali mislim da sam je zaslužio jer sam stvarno dao sve od sebe", rekao je Pelikan.

Iza njega su kroz cilj prošli Moran Vermulen iz austrijskog tima VSA KTM Grac, te vozač italijanskog tima Mito, Davide Bauće.

Ipak, najviše razloga za zadovoljstvo imao je pobednik prve etape Salvador koji je stigaop u glavnoj grupi i čak povećao prednost u generalnom plasmanu sa dve na četiri sekunde ispred zemljaka Matea Đina Pergorara.

U četvrtak su na program dve pluetape, a vremena će se na kraju sabrati u jednu. Prva se vozi na Zlatiboru, a zatim će karavan biti transprtovan do Mionice gde će u večernjim satima biciklisti ponovo na drum.

Poslednja etapa na programu je u petak od Mionice do Požarevca.

Foto: Screenshot/Procyclingstats/ Generalni plasman
Foto: Screenshot/Procyclingstats/ Generalni plasman

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.