Frum: Imao sam mnogo sreće, hvala lekarima

Britanski biciklista Kris Frum oporavlja se u bolnici u Sent Etjenu posle teškog pada koji je doživeo na treningu trke Kriterijum de Dofine.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Chris Graythen/Getty Images
Photo by Chris Graythen/Getty Images

Višestruki pobednik Tur d'Fransa je u sredu pri brzini od 54 kilometra na čas udario biciklom u zid i zadobio prelome noge, lakta i nekoliko rebara.

Frum se konačno oglasio posle uspešno izvedene operacije zahvalivši se lekarima i svima koji su tu bili u teškim momentima za njefga.

"Znam koliko sam imao sreće, srećam sam što sam u prilici ovo da kažem. Dugujem veliki zahvalnost svom medicinskom osoblju i lekarima na trci. Iako je za mene ovo veliki udarac, razmišljam unapred i pozitivno. Isrpred mene je dug put oporavka, taj oporavak počinje sada i koncentrisan sam na povratak u svoju najbolju formu", poručio je Frum iz Univerzitetske bolnice u Sent Etjenu.

Prema prvim procenama ne posrtoje ni teoretske šanse da se britanski biciklista vrati na stazu do kraja ove godine.

"Želim da izrazim veliku zahvalnost svima koji su mi poželeli brz oporavak. Za mene je ovo težak period ali su me sve te poruke podrške učinile jačim. To je nešto što nikada neću zaboraviti. Takođe, dugujem zahvalnosti i mom timu, posebno doktoru Ričardu Ašeru i njegovom medicinskom osoblju, koji su bili izvanredni u celoj ovoj situaciji" rekao je Frum zahvalivši se i lekarima iz bolnice Roan i Univerzitetske bolnice u Sent Etjenu koji su pomogli da se njegovo stanje stabilizuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.