Frum ne brani Điro d'Italija, sav fokus na Tur d'Fransu

Jedan od najboljih svetskih biciklista, Britanac Kris Frum, kao i njegov kolega iz "Skaj" tima Gerent Tomas, neće učestvovati na čuvenoj Trci oko Italije.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Denis Doyle/Getty Images
Photo by Denis Doyle/Getty Images

Frum je tako potvrdio da neće braniti trofej na "Điro d'Italija" te da će se koncentrisati na čuvenu Trku oko Francuske gde želi da osvoji petu titulu.

Tomas je prošle godine bio najbolji na Tur d'Fransu, a iz "Skaja" je objavljeno da će lider tima na trci u Italiji biti kolumbijski biciklista Egan Bernal.

"Za prošlu sezonu me vežu zaista neka lepa sećanja, ali sa Tur d'Fransom kao mojom primernim ciljem, mislim da je bolje da preskočim trku u Italiji. Došao sam do te tačke u karijeri kada počinjem da razmišljam o tome šta će ostati iza mene.Ukoliko uspem da po peti put pobedim na trci u Francuskoj i pridružim se toj elitnoj grupi biciklista, koji su u tome uspeli, a svega ih je četvorica, to će bilti zaista neverovatno", rekao je Frum.

Trka u Italiji je na programu od 11. maja do 2. juna, dok je Tur d'Frans u kalendaru od 6. do 28. jula.

Inače, Frum je u 2018. prvi put uspeo da pobedi na Điru, kada je odvezao fenomenalnu solo deonicu u dužini od 80 kilometara tokom 19. etape.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.