Kolašinac očekuje dobar plasman na drumskoj trci na SP

Reprezentativac Srbije u biciklizmu Admir Kolašinac rekao je da očekuje plasman među 50 najboljih juniora u drumskoj trci na Svetskom prvenstvu u Inzbruku.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Photo by Bryn Lennon/Getty Images
Photo by Bryn Lennon/Getty Images

Svetsko prvenstvo je na programu od 22. do 30. septembra.

Drumska trka juniora zakazana je za 27. septembar, a staza od Kufštajna do Inzbruka duga je 132,4 kilometra.

"Konkurencija u Austriji je izuzetno jaka, biće 220 vozača na startu. Staza ima oko dva kilometra uspona i samo brdski vozači mogu do cilja", rekao je Kolašinac.

Kolašinac, član Partizana ponikao u novopazarskoj Trnavi, sredinom jula nije uspeo da završi drumsku trku na Evropskom prvenstvu u Zlinu, koju su odvezla 53 od 167 najboljih evropskih juniora.

"Iskustvo iz Češke mnogo će mi značiti. Tamo je bio kratak krug, teška staza, a sada sam u mnogo boljoj formi", ocenio je Kolašinac.

Nedavno je na Prvenstvu Balkana u Kavadarcima bio peti na drumu.

"Tom trkom nisam zadovoljan, ali ovo mi je prva juniorska sezona i naredne godine jurišaću na zlato. Sjajan nastup u Makedoniji imao je kadet Trnave Nermina Ćatovića, koji je osvojio srebro u vožnji na hronometar", kazao je Kolašinac.

On je trenutno vodeći junior u ukupnom plasmanu Kupa Srbije u drumskoj vožnji, a drži prvo mesto i u Kupu Srbije u planinskom biciklizmu.

Osim Kolašinca, Srbiju će na šampionatu u Inzbruku predstavljati seniorka Jelena Erić, mlađi senior Veljko Stojnić i junior Đorđe Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.