Kris Frum pobednik je 104. izdanja Tur d'Fransa!

Britanac Kristofer Frum doći će do četvrte pobede u generalnom plasmanu Tur d'Fransa, pošto je na pretposlednjoj etapi potpuno oduvao konkurenciju.

PTIzvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Tur d'Frans, generalni plasman:

1. Kris Frum 83:55:16
2. Rigoberto Uran +0:54
3. Roman Barde +2:20
4. Mikel Landa +2:21
5. Fabio Aru +3:05
6. Daniel Martin +4:42
7. Sajmon Jejts +6:14
8. Luis Mentjes +8:20
9. Alberto Kontador +8:49
10. Voren Bargi +9:25

Iako je do kraja Trke kroz Francusku ostala još jedna etapa, slobodno možemo reći da je Frum pobednik, s obzirom da 21. etapa predstavlja samo formalnost.

U 20. etapi najprestižniji biciklističke trke na svetu, vožen je hronometar od Marseja do Marseja u dužini od 22,5 kilometara, a Rigoberto Uran nadao se da može nadoknaditi 29 sekundi zaostatka.

U igri je bio i Roman Barde, ali pretpostavljalo se da on ne može mnogo protiv Fruma koji je imao 23 sekundi bolje vreme od njega.

Upravo tako se i desilo, mladi Francuz je sagoreo u želji, dok je Kolumbijac pružio dobru vožnju, ali nedovoljno da bi se ugrozio Britanac.

Na kraju, na etapi je pobedio Maćej Bodnar, dok je Frum stigao sa šest sekundi zaostatka, dok je Uran ima 31 sekundu lošije vreme od Poljaka. To znači da je na 29 sekundi koliko je imao biciklista SKAJ ekipe ispred vozača Kenondejla, Frum dodao još 25 sekundi.

Takođe, viđena je i velika drama za treće mesto u generalnom plasmanu, pošto je Mikelu Landi za samo jednu sekudni izmaklo mesto na podijumu... Barde je vozio izuzetno loše, dok je Španac bio solidan, ali je na kraju ostao kratak jednu sekundu.

Getty Images
Getty Images

Tur d'Frans, 20. etapa:

1. Maćej Bodnar 28:15
2. Mihal Kvjatkovski +0:01
3. Kris Frum +0:06
4. Toni Martin +0:14
5. Darel Impi +0:20
6. Alberto Kontador +0:21

Kada je reč o etapi, i tu je viđena drama, pošto je Bodnar trijumfovao sa jednom sekundom prednosti ispred sunarodnika Mihala Kvajtkovskog.

Kristofer Frum ovom pobedom u generalnom plasmanu, dolazi do samo jednog trijumfa zaostatka za Migelom Indurainom, Bernardom Inoom, Edijem Merksom i Žakom Anketilom koji su osvajali Tur d'Frans pet puta.

U nedelju je na programu etapa od Montegerona do Pariza, gde će biciklista SKAJ ekipe tradicionalni ispijati šampanjac, a u poslednjih 50-tak kilometara biće viđena borba za pobedu na najprestižnoj etapi koja se završava na na Jelisejskim poljima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.