Otvoren Sajam sporta u Novom Sadu

Sajam sporta u Novom Sadu svečano je otvorila osvajačica zlatne i srebrne medalje na Paraolimpijskim igrama u Riju, stonoteniserka Branislava Perić - Ranković.

SMIzvor: B92, Tanjug
Podeli
StarSport
StarSport

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je zajedno je sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom prisustvovao otvaranju Sajma sporta.

Vučević je tom prilikom rekao da je Novi Sad odavno prepoznatljiv kao grad sporta, kao svojevrsni rasadnik najuspešnijih sportista i kao dobar organizator najznačajnijih medjunardnih sportskih takmičenja.

"Sportisti pored toga što na najbolji način predstavljaju svoj grad i svoju zemlju, šalju uvek i važnu poruku mladim generacijama da borbenost, naporan rad i fer plej daju rezultate. Ova sajamska manifestacija pretenduje da u narednim godinama bude samostalna i da joj se ukaže više pažnje, kako bi mlade generacije bile bliže svim mogućnostima za treniranje koje im se nude u gradu", rekao je Vučević.

On je istakao da će Grad Novi Sad nastaviti aktivno da radi na unapređivanju uslova za treniranje kao i da će i dalje pružati podršku svima koji se zalažu za prave vrednosti.

Otvarajući Sajam sporta Branislava Perić - Ranković je poručila svima koji budu u mogućnosti da dodju i obidju Sajam, da se oprobaju u nekim sportskim disciplinama i tako steknu interesovanje za neku novu fizičku aktivnost.

"Zahvaljujući sportu izgradila sam mnogobrojna prijateljstva, išla na mnoga putovanja i predivne trenutke dugujem sportu, a veliki broj važnih lekcija naučila sam upravo na sportskom terenu. Postoje sportovi koji su veoma popularni i oni koji nisu toliko zastupljeni. Zato je velik značaj ovog Sajma, jer promoviše i one sportove koji nisu popularni, a deci i omladini omogućava da se oprobaju u raznim disciplinama", rekla je Perić - Ranković.

Generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković naglasio je da je Sajam sporta prvi put posle dugog niza godina vraćen na Novosadski sajam.

"Smatramo da je sport veoma značajan segment života, a svedoci smo toga da su mladje generacije veoma sklone tome da provode mnogo vremena za kompjuterom i da se sve manje bave sportom. Tokom ova tri dana ćemo se truditi da prezentujemo različite sportske aktivnosti i da tu mladu generaciju zainteresujemo za neke od njih", rekao je Cvetković.

Osim Sajma sporta danas je na Novosadskom sajmu otvoren i sajam konjarstva i sarsana, a obe manifestacije traju do 2. oktobra.

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.