Paraolimpijac za Ginisa stigao u Jagodinu

Paraolimpijac Goran Nikolić stigao je u Jagodinu, istrčao je 25. maraton od 55 koje treba da istrči za 55 dana kako bi postavio novi Ginisov rekord.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Goran Nikolić, Foto: Maraton 55/55
Foto: Goran Nikolić, Foto: Maraton 55/55

Momak iz Kragujevca je rekao da njegovo trčanje ima humanitarni karakter jer želi da prikupi sredstva za nabavku sportske opreme i rekvizita za osobe sa invaliditetom koji su korisnici Regionalnog centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom "Iskra" u Kragujevcu.

"Ja sam rekreativac punih 25 godina, imam iza sebe istrčanih 29 maratona pre ovog poduhvata. Svakog dana trčim po 42 km i 196 metara za četiri i po do pet sati. Posle jednog istrčanog maratona potrebno je 12 dana odmora, a ja imam manje od 19 sati, ali zahvaljući volji i motivima mogu da se oporavim", kazao je Nikolić.

Goran Nikolić je ka svom cilju krenuo 3. septembra iz Kragujevca. Planira da u "Maratonu za Ginisa" pretrči 55 gradova u tri države: Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Završnica maratona zakazana je u Budvi 27. oktobra.

Goran Nikolić je slabovid i vidi samo pet odsto na jedno oko. Ovo je prvi put da sportista sa invaliditetom pokušava da obori rekord jednog sportiste bez hendikepa.

Sadašnji Ginisov rekord je 52 maratona za 52 dana.

Nikolića su na putu kroz Jagodinu pratili sportisti Atletskog kluba Vožd i Rotari kluba i tako mu pružili podršku, a u centru Jagodine dočekali su ga predstavnici Jagodinskog sportskog saveza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.