Paraolimpijci oduševljeni dočekom

Borislava Perić Ranković i Laslo Šuranji izjavili su da je sjajan osećaj što su uspeh iz Rija proslavili pred svojim narodom ispred Skupštine Beograda.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
StarSport
StarSport

"Svima nama sve ovo puno znači jer smo mogli da podelimo uspeh sa ljudima koji su nas pratili putem televizora i društvenih mreža. Svi koji su se radovali i tugovali sa nama osetili smo u Riju i želim da im se zahvalim", rekla je Perić Ranković posle dočeka.

Stototeniserka Perić Ranković, koja je u Riju osvojila zlato u singlu i srebro u dublu, istakla je da joj je glavni cilj promocija sporta sa invaliditetom.

"Želim da se odmorimo nekoliko dana, a onda nas očekuju stvari poput intervjua i prijema, kako bismo popularizovali sport osoba sa invaliditetom. Cilj nam je da mladi vide da to može, iako nije lako, jer postoje mnogo odricanja i treniranja, ali kada dođe uspeh to je najlakše".

StarSport
StarSport

Perić Ranković je dodala da su paraolimpijci poslednjih godina imali podršku države i da se nada da će tako biti i u budućnosti.

"Uvek smo imali pažnju, ona je svakim danom sve veća. Nadam se da će ljudi shvatiti da ono čime se bavimo nije samo naš cilj, već da pokažemo svetu šta možemo i da nismo zaboravljeni".

Strelac Laslo Šuranji, takođe osvajač dve medalje – zlatne i bronzane, poručio je pre samo tri nedelje nije mogao da očekuje ovakva dešavanja.

"Osećam se fantastično, prvi put mi je da prisustvujem ovakvom dočeku. Svakako je lepo iskustvo posle osvajanja medalje, šlag na tortu. Iskreno, nisam očekivao sve ovo, ali došlo je moje vreme", rekao je Šuranji Tanjugu.

Prema njegovim rečima mislima je već u Tokiju i da narednim Igrama očekuje da Srbija nadmaši devet medalja.

"Bilo je teško u Riju, streljaštvo je mnogo napredovalo, mnogo se ulaže, a mi smo dugo čekali na medalju u ovom sportu. Tokio nam je pred očima, iako imamo mnogo takmičenja pre toga, a moguće je da i da srušimo rekord od devet medalja", zaključio je Šuranji.

Više stotina gradjana okupilo se danas ispred Starog dvora, zgrade Skupštine Beograda, kako bi pozdravili srpske paraolimpijce posle osvajanja rekordnih devet medalja na Igrama u Rio de Žaneiru.

Srbija je na Paraolimpijskim igrama osvojila rekordnih devet medalja, medju kojima Laslo Šuranji u streljaštvu zlatnu i bronzanu, stonoteniserke Borislava Perić Ranković (zlato) i Nada Matić (bronza) u singlu, zatim zajedno srebro u dublu, stonoteniser Mitar Palikuća bronzu, Nemanja Dimitrijević bronzu u bacanju koplja, a Željko Dimitrijević i Miloš Mitić zlato i srebro u bacanju čunja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.