Beograd u znaku sporta osoba sa invaliditetom

Na fudbalskom turniru"Beograd open 2016" prvo mesto i epitet najboljeg tima ponela je ekipa iz Kragujevca koja je u finalnom meču porazila ekipu iz Nišša.

Izvor: B92
Podeli

Ovim turnirom u subotu su otpočele tradicionalne treće po redu međunarodne sportske igre za osobe sa invaliditetom.

Treće mesto osvojili su gosti iz Makedonije koji su u borbi za treće mesto pobedili domaću ekipu učenika škole Stefan Dečanski iz Beograda.

Na ovom turniru učestvovalo je sedam ekipa škola učenika oštećenog sluha i govora – iz Beograda, Nišša, Kragujevca i Makedonije.

Turnir je obilovao prelepim momentima i blistavom igrom, sve vreme praćen neizmernom radošću i druženjem medju učesnicima, u prelepom ambijentu Sportskog centra Corn product u Šumicama, donatora ove manifestacije.

U večernjim satima u Sportskim centru Master u Zemunu otvoren je i dvodnevni turnir u šahu na kome učestvuje oko 40 šahista svih vidova invaliditeta iz Beograda, Šapca, Novog Sada, ali i BiH iz Travnika, kao i Republike Srpske, iz Banjaluke.

Organizator ove po mnogo čemu jedinstvene manifestacije je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda a održavanje iste omogućeno je uz podršku i razumevanje Grada, Sekretarijata za sport i omladinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.