Nikolić i Vulin čestitali Dimitrijeviću i Mitiću

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je srpskim atletičarima Željku Dimitrijeviću i Milošu Mitiću osvajanje zlatne i srebrne medalje u Riju.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Getty Images
Getty Images

"Dragi Željko, dokazali ste celom svetu da iz naše zemlje dolaze šampioni i svetski rekorderi. Hvala vam na tome što ste nas sve još jednom učinili ponosnim", navodi se u čestitki Nikolića.

Željko Dimitrijević osvojio je danas zlatnu medalju uz novi svetski rekord od 29,96 metara u bacanju čunja na Paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, dok je Miloš Mitić osvojio srebro novim ličnim rekordom od 26,84 metara.

"Postigli ste uspeh na kome vam mnogi sportisti zavide i zbog kojeg vam naša Srbija izražava beskrajnu zahvalnost. Znam da ćete se truditi i dalje da na ovakav način iskazujete ljubav prema svojoj zemlji. Dragi Miloše, hvala vam na tome", piše u čestitki.

Na osvojenim medaljama Dimitrijeviću i Mitiću čestitao je i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

"Fantastičan dan za srpski sport. Vi ste dokaz da se optimizmom i istrajnošću uvek stiže do vrha i zahvaljujući vama Srbija je danas u samom svetskom vrhu. Cela nacija se raduje i od srca vam hvala na tome", navodi se u čestitki Vulina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.