Srpski paraolimpijci otputovali u Rio (FOTO)

Srpski paraolimpijci otputovali su na Igre u Riju u petak u dve grupe.

Izvor: B92
Podeli
Tanjug
Tanjug

Prva je krenula sa aerodroma „Nikola Tesla“ od 7.30, dok je druga put Brazila krenula 3 sata i 10 minuta kasnije.

Najveće sportsko takmičenje traje od 7. do 18. septembra, a Srbiju će predstavljati 16 sportista.

Na putu za Rio, sa aerodroma „Nikola Tesla", delegaciju Srbije ispratio je Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije, Uroš Zeković, pomoćnik ministra za sport i predstavnici Apatinske pivare i Jelen tima, koji će kroz projekat „Šampioni svaki dan" bodriti naše šampione sve do sledećih igara u Tokiju.

Tanjug
Tanjug

Predvodi ih najbolja stonoteniserka sveta Branislava Perić-Ranković, osvajačica više od 200 medalja na međunarodnim i domaćim takmičenjima, uključujući srebra sa OI u Pekingu i Londonu.

"Neopisiva je sreća učestvovati na ovako velikom sportskom dogadjaju, a još je veća čast kada je to u bojama Srbije. Pripreme su bile naporne, svi smo uložili mnogo truda i snage kako bismo dočekali ovaj trenutak. Upravo krećemo u Rio da zaokružimo četvorogodišnji period treniranja sa željom da ponovimo uspeh iz Londona", rekla je predstavnica u stonom tenisu Borislava Perić - Ranković, osvajačica srebrnih medalja na predhodnim POI u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine.

Osim nje, u stonom tenisu će nastupiti još Nada Matić, Mitar Palikuća i Goran Prelić.

Od atletičara će se takmičiti svetski rekorder u bacanju čunja i osvajač zlatne olimpijske medalje u Londonu Željko Dimitrijević, Nebojša Đurić u bacanju kugle i Miloš Mitić u bacanju čunja. U disciplini bacanje koplja nastupiće Miloš Zarić, Nemanja Dimitrijević i Saška Sokolov.

U streljaštvu će nastupiti Rastko Jokić, Zdravko Savanović, Laslo Šuranji, Živko Papaz i Dragan Ristić, a u dizanju tegova Petar Milenković.

Srpska delegacija je sa prethodnih Igara donela pet medalja - dve zlatne i tri srebrne.

"Mogu da kažem da treba da budemo ponosni kao nacija na naš tim paraolimpijaca jer su medju njima pravi šampioni. Kao i pred svako takmičenje, strpljivo i predano su se pripremali, a nama ostaje da ih pratimo i bodrimo. Ove godine idemo još sigurniji jer imamo jaku podršku prijatelja. 'Jelen' je osmislio kreativan način da podrži naš tim i da podstakne gradjane da navijaju za paraolimpijce, ali i podrže sve osobe sa invaliditetom. Kad je jača podrška naroda, jača je i snaga sportista", rekao je predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.