I 'jednorogi' Jelen uz paraolimpijce Srbije

Kao znak podrške našim paraolimpijcima, svaka deseta etiketa Jelen piva ima izmenjen dizajn, jelena sa jednim rogom.

Izvor: B92
Podeli

Nova etiketa simbolizuje podršku Paraolimpijskom timu jer statistika govori da je upravo svaki deseti građanin Srbije osoba sa invaliditetom.

"Oduševljeni smo nesvakidašnjom idejom. Ovo je prvi put da neki brend na ovakav način podržava paraolimpijski pokret. Najvažnije je da je sve ovo deo dugoročne podrške koja će trajati i tokom naših narednih priprema za sledeće igre u Tokiju 2020. Poručio bih svima koji su u sličnoj situaciji da se bore, krenu da se bave sportom i budu šampioni svaki dan“, rekao je Željko Dimitrijević, naš reprezentativac koji je na POI u Londonu osvojio zlatnu medalju u bacanju čunja, oborio svetski rekord i postao prvi zlatni paraolimpijac Srbije kao samostalne države.

U okviru projekta „Šampioni svaki dan“ i potpisanog sporazuma o partnerstvu, Jelen će pružati aktivnu podršku Paraolimpijskom komitetu Srbije tokom celog olimpijskog ciklusa, do sledećih igara u Tokiju.

"Neki kupci su odmah primetili razliku na etiketi, neki su čuli o izmeni, pa je zatim pronašli i na rafovima. Kao što etiketu neće primetiti svi, tako ni u životu ne primećujemo uvek osobe sa invaliditetom, iako ih je čak 10% u Srbiji. Ne samo da ih ne primećujemo, nego najčešće nismo ni svesni njihove šampionske energije koja im je neophodna da svakodnevno savladavaju sve prepreke u životu. Cilj kome težimo je da kroz projekat „Šampioni svaki dan“ među osobama sa invaliditetom bude što više sportista. Želimo da motivišemo i ostale da pronađu snagu u sebi i počnu da se bave sportom“, rekao je Dragan Radivojević, generalni direktor Apatinske pivare.

Naša delegacija će u Rio otputovati u grupama, 2. i 5. septembra, dok ih prva takmičenja očekuju već 8. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.