Udovičić najavio Sajam sporta – besplatno za sve

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić najavio je 8. Međunarodni sajam sporta koji se održava na Beogradskom sajmu od 22. do 24. novembra.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: M.Božić
Foto: M.Božić

On je pozvao građane da u što većem broju dođu i upoznaju srpske sportiste, ali i neke nove sportove.

Kako se navodi u saopštenju, Sajam sporta će u petak u 12 časova u Hali 1 Beogradskoj sajma otvoriti ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, a obratiće se i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

Udovičić je naglasio da je ponosan što će biti promovisani novi sportovi na Sajmu, od ukupno 60 koliko će ih biti predstavljeno na Sajmu, u organizaciji Sportskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom ministarstva omladine i sporta.

"Tradicionalno možemo da kažemo da se divimo rezultatima sportista, da želimo da se isprobamo u novim sportovima i najavimo šta nas čeka u Novoj godini, ali ono što je najznačajnije je da građane motivišemo da se bave sportom", rekao je Udovičić na konferenciji za medije na Beogradskom sajmu.

Prema njegovim rečima, sport nas uči pravim vrednostima.

"Iskreno se nadam da će neko krenuti stopama Davora Štefaneka (olimpijskog šampiona u rvanju prim. aut) ili drugih naših istaknutih sportista", naveo je ministar, podsećajući da su se do sada obarali rekordi po posećenosti na Sajmu sporta.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, još uvek aktivni rvač, kaže da sport spaja ljude.

"Kao i svake godine Sportski savez Srbije i ministarstvo omladine i sporta organizuju Sajam sporta. Biće oko 60 sportova, mnošto organizacija i Saveza. Svake godine se trudimo da organizujemo nesto novo, a ove će biti simulacije za skijanje i karting staza staza ispred hale", zaključio je on.

Sajam sporta, pod sloganom "Sajam sporta spaja sve(t)" otvara se sutra tačno u podne i traje do nedelje u halama 1 i 1a Beogradskog sajma, uz besplatan ulaz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.