Zorana Arunović odbranila zlato

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović je petu godinu za redom osvojila zlato u finalu Kupa Streljačkog saveza Srbije(SSS).

SNIzvor: B92
Podeli
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Arunovićeva (Olimpik 011) je, posle drugog mesta u kvalifikacijama takmičenja pištoljem, u finalu trijumfovala pogodivši 31 "unutrašnji centar", četiri više od drugoplasirane Jasmine Milovanović (Smederevo), dok je bronza pripala juniorki Jovani Todorović (Novi Beograd, Ušće), saopštio je Streljački savez Srbije.

Naime, Arunovićeva ove sezone nije učestvovala ni u jednom od tri kvalifikaciona kola, zbog povrede i učešća na Svetskim kupovima i Evropskim igrama. Međutim, po propozicijama reprezentativci koji zbog obaveza u nacionalnom timu Srbije propuste neko od kola, imaju pravo učešća na finalu i ako se ne kvalifikuju.

U sva tri kvalifikaciona kola pobedila je Aleksandra Ristović (Zvezdara), koja je danas ostala bez medalje, na petom mestu, a četvrta je bila Brankica Zarić (Novi Sad 1790).

Ostale discipline finala Kupa na programu su u nedelju, a sutra će se deliti medalje u trostavu u muškoj i ženskoj konkurenciji i u gađanju pištoljem središnjeg paljenja u kojem učestvuju samo muškarci.

Na strelištu za vazdušno oružje u Novom Sadu održano je i finale Kupa ŠS u trostavu vazdušnom puškom (3 puta 20 hitaca) za kadete i kadetkinje. U konkurenciji kadetkinja medalje su podelile takmičarke koje su pobeđivale u tri kvalifikaciona kola.

Zlato je pripalo pobednici prvog kola Anji Knežević (Novi Beograd, Ušće), koja je imala najbolji rezultat dana (594 kruga). Srebrom se okitila Aleksandra Havran (Jedinstvo, Stara Pazova), koja je bila najbolja u trećem, a bronzu je prigrlila Tamara đapić (Crvena zvezda), najpreciznija u drugom kolu.

Najuspešniji kadet bio je Nikola Adamović (Jedinstvo), koji je u trećem kolu osvojio srebro, a u prvom zlato. Drugo mesto pripalo je Aleksi Rakonjcu (Pančevo 1813), a bronzu je osvojio Veljko Mihajlović (Mladost, Inđija).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.