Dragosavljević konačno dobio medalju osvojenu 2015.

Ssrpski kajakaš Marko Dragosavljević u Minsku je konačno dobio medalju koju je osvojio pre četiri godine na prvim Evropskim igrama u Bakuu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Olimpijski komitet Srbije
Foto: Olimpijski komitet Srbije

Naime, na takmičenju održanom u regatnom centru u Mingačeviru pre četiri godine trijumfovao je mađarski reprezentativac Mikloš Dudaš, za kojeg je kasnije utvrđeno da je bio pozitivan na anti-doping testu, zbog čega mu je oduzeto odličje sa prvih Evropskih igara.

Zbog toga je u Minsku upriličena ceremonija dodele medalja takmičarima koji su se borili u duhu fer-pleja, zbog čega je Marko Dragosavljević dobio bronzanu medalju, koju je podelio sa letonskim takmičarom Aleksejsom Rumjancevsom.

"U Bakuu sam bio četvrti, odnosno delio sam četvrto mesto, ali se ispostavilo da je tada prvoplasirani bio dopingovan. Naknadano je utvrđeno. Jesmo na to dugo čekali, ali drago mi je što je na kraju pravda pobedila i što je bronza iz Bakua ipak u mojim rukama",
rekao je Dragosavljević posle ceremonije u Minsku.

Posle suspendovanja Dudaša, zlato je pripalo Peteru Meningu iz Švedske, dok je srebrna medalja otišla u ruke Britanca Eda Mekivera.

"Odličan je osećaj što sam konačno dobio moju zlatnu medalju iz 2015. godine. Ali ukoliko mi se to ponovo desi, biću veoma rezočaran! Ako već neko želi da me pobedi, neka to uradi tako što će biti bolji sportista, a ne uz pomoć pilula, injekcija ili kojekakvih nedozvoljenih sredstava"
, naglasio je šampion u K1-200 iz Bakua, Peter Mening.

Medalje je takmičarima u Minsku uručio generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki.