Perić-Rankovićevoj i Džajiću priznanja Sportskog saveza Srbije

Borislava Perić-Ranković i Dragan Džajić dobitnici su specijalnih priznanja Sportskog saveza Srbije (SSS) za 2018. godinu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: B92/ MLJ
Foto: B92/ MLJ

Oni su nagrađeni za izuzetan doprinos i prosperitet srpskog sporta u Srbiji i svetu, a priznanja su im uručili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik SSS Davor Štefanek na svečanosti u Domu Narodne skupštine u Beogradu.

Perić je pobedila na Svetskom prvenstvu u para-stonom tenisu u Sloveniji oktobra ove godine. Tada je došla do ukupno 22. medalje na najvećim sportskim smotrama u sportu kojim se bavi od 2002. godine.

"Malo kada ostanem bez reči, a ovo je jedna od takvih situacija, hvala vam", rekla je Perić-Ranković.

S druge strane, Crvena zvezda u kojoj je Dragan Džajić proveo veći deo svog života se u poslednje dve sezone vratila igranju u Evropi, a ove sezone u onom elitnom takmičenju, Ligi šampiona.

Foto: B92 / MLJ
Foto: B92 / MLJ

Džajić je tokom karijere nosio dres reprezentacije Jugoslavije, Zvezde i bio je zaslužan za formiranje plana kojim će Zvezda doći do titule evropskog šampiona u Bariju i osvajača Interkontinentalnog kupa u Tokiju.

"Iskreno nisam očekivao, ali ipak na osnovu svega što sam postigao u svojoj karijeri i mogu samo da se zahvalim Sportskom savezu, ovo mi je jedno od najdražih priznanja za ovih 56 godina koliko sam u sportu. Neka živi Srbija" poručio je Džajić.

Sednica SSS je počela minutom ćutanja za Borislava Pelevića, preminulog dugogodišnjeg predsednika Kik-boks saveza Srbije.

Predsednik Sportskog saveza Davor Štefanek rekao je da više voli da radi nego da priča i da se nada da će i u narednim godinama biti još bolje.

Foto: B92 / MLJ
Foto: B92 / MLJ

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić da je sportske rezultate lako pratiti.

"Sport je jednostavan, postoje pravila, semafor ograničenja i najvažnije postoji rezultat. Srpski sport je danas, posle pet godina, četiri puta uspešniji. Mislim na razvoj dečijeg sporta, rekreativnog sporta, izgradnju infrastrukture, organizaciju međunarodnih takmičenja, po rekordnom broju stipendija i nagrada",
rekao je ministar.

Dosadašnji laureati bili su Ivica Dačić i Novak Đoković (2011), Borislav Stanković i Jasna Šekarić (2012), Dušan Ivković i Bora Milutinović (2013), Ranko Žeravica i Aleksandar Boričić (2014), Dragan Kićanović i Nenad Lalatović (2015), Svetlana Kitić i Željko Obradović (2016), te Zoran Gajić i Dejan Savić (2017).

Legendarni atletičar i dugogodišnji predsednik SSS Dane Korica je dobitnik specijalne zahvalnice. On je rekao da mu je drago što je dobio ovo priznanje od svojih saradnika. Specijalna priznanja, dodeljuju se za izuzetan doprinos i prosperitet srpskog sporta u svetu.

Skupština je tokom sednice usvojila finansijske, revizorske i izveštaje o radu saveza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.