Za razvoj omladinske lokalne politike 40 miliona dinara

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić potpisao sa predstavnicima 22 grada i opštine ugovore za podršku jedinicama lokalne samouprave.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ nr
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ nr

A sve u cilju sprovođenja omladinske lokalne politike vredne skoro 40 miliona dinara.

Ministarstvo omladine i sporta izdvaja finansijska sredstva (39.613.559 dinara) za ukupno 22 projekta, od 63 prijavljena na konkursu, iz oblasti omladinskog sektora .

"Ovo je pravi način na koji možemo da poboljšamo položaj mladih u jedinicama lokalne samouprave, kako da poboljšamo ali i da ih podsticemo da napreduju. Ovakvim delovanjem pokazujemo koliko su mladi danas važni i koliku odgovornost od njih očekujemo u narednom periodu", rekao je Udovičić.

On je dodao da je cilj kroz jedinice lokalne samouprave poboljšati položaj mladih.

"Obnavljanjem kancelarija za mlade, omladinskih klubova, pravljenjem novih terena, podsticanjem mladih da se zaposle, da se samozaposle, konkretnije i brže dođu do samozaposlenja, podstičemo i njihov duh i to je način na koji šaljemo poruku da su mladi sastavni deo društva"

Udovičić je čestitao predstavnicima lokalnih samouprava na požrtvovanosti i što shvataju da su mladi potencijal za razvoj celog društva.

"Hvala vam na tome, mislim da je ovo samo mali podstrek, kao i da je ovo pokazatelj da zajedno možemo mnogo toga da uradimo. I nadam se će kvalitet života, kako mladih tako i svih ostalih biti bolji, svrsishodniji i da će ovo značiti prosperitet za mlade", rekao je Udovičić.

Gradovi i opštine sa kojim su potpisani ugovori su: Kraljevo, Čacak, Loznica, Zaječar, Rekovac, Rača, Doljevac, Aleksinac, Nova Varoš, Kruševac, Užice, Novi Sad, Sremska Mitrovica, Ivanjica, Sombor, Jagodina, Kragujevac, kao i sa gradskim opštinama Zemun, Obrenovac, Čukarica, Vračar i Zvezdara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.