Sportske igre mladih nastavile karavan krstarenje po Srbiji

Posle Požarevca, Petrovca na Mlavi i Zaječara, Karavan radosti i prijateljstva Sportskih igara mladih osvojio je i Sokobanju.

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: Sportske igre mladih
Foto: Sportske igre mladih

Tražilo se mesto više na tribinama, na otvorenim terenima u centru. Igre su svečano otvorili Ivana Jovanović, predsednica SIM Srbije i Isidor Krstić, predsednik opštine Sokobanja. Baklja je upaljena, konfete su izazvale oduševljene kod svih a onda su usledila takmičenja.

"Nema ništa lepše nego videti ovoliko dece na jednom mestu. Ponosan sam na njih i siguran da će pobednici na najbolji način predstavljati Sokobanju na velikom državnom finalu u Beogradu u julu mesecu. Svečano otvaranje je zaista bilo lepo i ovakvi skupovi se pamte. Hvala Sportskim igrama mladih što su se odlučile da na svojoj mapi stave i Sokobanju", istakao je predsednik opštine Sokobanja, Isidor Krstić.

Bilo je odlično i u Zaječaru. Na platou ispred zaječarske Hale sportova na Kraljevici, održane su Igre za grad Zaječar. U nekoliko sportskih disciplina takmičili su se mališani iz cele Timočke Krajine. Na početku takmičenja, mladi sportisti i sudije, položili su zakletvu prijateljstva a baklju je doneo šahista Dušan Basalić, koji se ranije već takmičio u Splitu. Svima je sreću na borilištima kao i puno osmeha i druženja poželela predsednica Sportskih igara mladih Ivana Jovanović.

"Nama je zaista zadovoljstvo da se i ove godine družimo u Zaječaru sa vama. Imamo lepa iskustva i mnogo vaših drugara iz Zaječara je već do sada bilo na velikom Međunarodnom finalu u Splitu. Sigurna sam da mnogi od vas već znaju da Sportske igre mladih šire prijateljstvo, bore se za osmehe dece i upravo za tu svu saradnju svih naših mališana i druženje na teritoriji čitavog regiona", poručila je Ivana Jovanović, predsednica SIM Srbije.

Poželevši deci i njihovim nastavnicima prijatan boravak u Zaječaru pomoćnik gradonačelnika Milan Stanković istakao je na ceremoniji svečanog otvaranja Sportskih igara mladih da je Zaječar grad sporta i dodao.

"Zaista predivan događaj. Mladi iz Zaječara i okolnih mesta su se pre svega družili a onda i takmičili. Želim da vam kažem da su ove Sportske igre mladih pre svega zadatak da steknete neka nova prijateljstva i nova poznanstva, samim tim što se finalni deo održava na prostorima bivše Jugoslavije. Želim da se zahvalim i Vladi Srbije pod čijim pokroviteljstvom se i održava ova manifestacija. Nadam se da će se neka deca iz Zaječara izboriti na Državnom finalu za put u Split. Ali pre svega najvažnije je da upoznaju nove drugare i bave se sportom", istakao je Stanković, koji je nekada bio uspešni rukomentni golman i direktor reprezentacije Srbije u ovom lepom sportu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.